Vágólapra másolva!
Nem érzi magát felelősnek a Brit Nagydíjon a Max Verstappen hatalmas balesetét okozó ütközésért Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok szerint nincs igaza a Red Bull csapatfőnökének.

Lewis Hamilton nem ért egyet azzal, hogy a felügyelők megbüntették őt, amiért a Brit Nagydíj első körében összeütközött Max Verstappennel, és úgy érzi, hogy nem tartozik bocsánatkéréssel a holland pilótának a balesetért. A hétszeres világbajnok ezen kijelentéseken kívül az őt keményen kritizáló Christian Hornernek is válaszolt a verseny utáni sajtótájékoztatón.

Hamilton és Vestappen már a rajt után egymásnak esett Forrás: Daimler AG/© LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd/Lat Images

„Nem igazán láttam még a felvételt, csak egy rövid bejátszást, amikor mentem vissza a garázsba, de lesz még rá időm, hogy megnézzem.

– jelentette ki Hamilton még azelőtt, hogy Verstappen kiposztolta volna a közösségi médiába azt az üzenetet, amelyben sportszerűtlennek és tiszteletlennek nevezte riválisát.

A hétszeres világbajnok ekkor még a holland pilóta állapotáról sem tudott részletes információkat (Verstappent este 10-kor engedték ki, miután megállapították, hogy nem történt komoly baja), de előrebocsátotta, hogy beszélni fog az 51 G-s becsapódást elszenvedő ellenfelével, valamint kifejezte abbéli reményét, hogy a jövőben nem fognak összeüközni a csatáik során. „Hallottam, hogy Max kórházban van, ez pedig aggaszt. Soha egyikünk sem akarja, hogy a másik megsérüljön, az ilyesmi soha nem állt szándékomban, úgyhogy remélem jól van. Keresni fogom ezután, csak hogy megbizonyosodjak róla, hogy rendben van. Tovább fogunk harcolni a nehézségek után, sok kemény verseny vár ránk, és meg kell tanulnunk megtalálni a helyes egyensúlyt."

Hamilton aggódott Verstappenért Forrás: AFP/Adrian Dennis

Hamilton ezután leszögezte, hogy szerinte nem érdemelt büntetést, mondjon bárki bármit is. „Nem értek egyet a felügyelőkkel, de emelt fővel fogadom a büntetést és végzem tovább a munkámat. Nem fogok nyafogni emiatt.

Én csak teszem a dolgomat és nagyon hálás vagyok ezért a napért."

Hornernek is válaszolt

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke keményen kritizálta Hamiltont a futam után, mivel szerinte elfogadhatatlan amit tett, és egy hétszeres világbajnoknak tudnia kellene, hogy abban a kanyarban nem lehet előzni. Horner még azt is hozzátette, reméli, hogy Hamilton most elégedett magával, majd érdemtelennek nevezte a brit pilóta győzelmét. A Mercedes versenyzője ugyanakkor nem igazán akarta felvenni a kesztyűt, és inkább azt emelte ki, hogy egy kicsit mindenkinek le kell higgadnia.

Hamilton szerint nem volt érdemtelen a győzelme Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Nem igazán van mit mondanom Christiannak azon kívül, hogy nem érzem érdemtelennek a győzelmet. 2000 ember van a csapatomban, akik elképesztően keményen dolgoznak, úgyhogy ez nem csak rólam szól. Már mondtam, hogy nem szeretném, hogy ilyesmi történjen a versenyen.

Tudom, hogy milyen pontokat veszíteni és ilyen helyzetbe kerülni, úgyhogy nem aggódom [a megjegyzései miatt]."