Vágólapra másolva!
Max Verstappen a közösségi médiában üzent a Brit Nagydíjon történt balesete után, és kritizálta az őt kilökő Lewis Hamiltont.

Mivel elővigyázatosságból kórházba szállították a Lewis Hamiltonnal történt ütközése után, Max Verstappen nem volt jelen a silverstone-i paddockban, hogy válaszoljon az újságírók kérdéseire, de a közösségi médiában így is megszólalt, és egyáltalán nem kímélte a Brit Nagydíjat megnyerő, korábban tetemes hátrányát 8 pontosra csökkentő hétszeres világbajnokot.

Verstappen posztja a baleset után

„Örülök, hogy jól vagyok. Nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy így kilöktek. A büntetés nem segít rajtunk, és nem szolgáltat igazságot Lewis pályán bemutatott veszélyes manőveréért.

– írta Verstappen a Twitteren.

A Verstappen kórházba szállításáról csak a pódiumceremónia után értesülő Hamilton korábban elmondta, hogy szerinte a holland versenyző túl agresszív volt vele szemben, és tulajdonképpen ez okozta a balesetet, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban úgy vélte, elfogadhatatlan volt, hogy Hamilton ott akart előzni.

„Hogy őszinte legyek, a versenyzésnek nem kellene ilyennek lennie. Max 51 G-s becsapódást viselt el.

– nyilatkozta Horner a Sky Sportsnak. – Ez elfogadhatatlan. A legnagyobb eredmény ma a számunkra az, hogy Max nem sérült meg. Elővigyázatossági ellenőrzésekre kórházba kellett mennie, hiszen 51 G-vel csapódott be. Remélem, hogy Lewis most nagyon elégedett magával."

Verstappennek nem tetszett, hogy Hamilton ünnepelt, mialatt ő kórházban volt

„Egy olyan kanyarban tette be a kerekét, amelyben egyszerűen nem csinálnak ilyet ilyen körülmények között. Egyáltalán nem volt előrébb, a bal első kerék ért össze a jobb hátsóval. Ez az egyik leggyorsabb kanyar a bajnokságban. Lewisnak több mint elég tapasztalata van ahhoz, hogy tudja, ez elfogadhatatlan.

Horner végül egyenesen odáig ment, hogy „értéktelen győzelemnek" titulálta Hamilton sikerét, és kijelentette, nem érdekli, hogy másnak mi a véleménye. Végezetül pedig újra hangsúlyozta, számukra a legfontosabb most az, hogy Verstappen ép bőrrel megúszta az esést. „Nem vesztette el az eszméletét, csak nagyon megszédült, óriási becsapódás volt, valószínűleg pályafutása legnagyobbja, és teljesen szükségtelen."