Társoldalunk:
Hírlevél

Üzent a kórházba szállított Verstappen, tiszteletlennek nevezte Hamiltont

2021.07.18. 20:40

Max Verstappen a közösségi médiában üzent a Brit Nagydíjon történt balesete után, és kritizálta az őt kilökő Lewis Hamiltont.

Mivel elővigyázatosságból kórházba szállították a Lewis Hamiltonnal történt ütközése után, Max Verstappen nem volt jelen a silverstone-i paddockban, hogy válaszoljon az újságírók kérdéseire, de a közösségi médiában így is megszólalt, és egyáltalán nem kímélte a Brit Nagydíjat megnyerő, korábban tetemes hátrányát 8 pontosra csökkentő hétszeres világbajnokot.

Verstappen posztja a baleset után

„Örülök, hogy jól vagyok. Nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy így kilöktek. A büntetés nem segít rajtunk, és nem szolgáltat igazságot Lewis pályán bemutatott veszélyes manőveréért. Ünnepelni, miközben még a kórházban vagyok, tiszteletlen és sportszerűtlen viselkedés, de továbblépünk" – írta Verstappen a Twitteren.

A Verstappen kórházba szállításáról csak a pódiumceremónia után értesülő Hamilton korábban elmondta, hogy szerinte a holland versenyző túl agresszív volt vele szemben, és tulajdonképpen ez okozta a balesetet, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban úgy vélte, elfogadhatatlan volt, hogy Hamilton ott akart előzni.

„Hogy őszinte legyek, a versenyzésnek nem kellene ilyennek lennie. Max 51 G-s becsapódást viselt el. Lewis Hamilton nyolcszoros világbajnok, nem kellene ilyen manővereket végrehajtania – nyilatkozta Horner a Sky Sportsnak. – Ez elfogadhatatlan. A legnagyobb eredmény ma a számunkra az, hogy Max nem sérült meg. Elővigyázatossági ellenőrzésekre kórházba kellett mennie, hiszen 51 G-vel csapódott be. Remélem, hogy Lewis most nagyon elégedett magával."

Verstappennek nem tetszett, hogy Hamilton ünnepelt, mialatt ő kórházban volt

„Egy olyan kanyarban tette be a kerekét, amelyben egyszerűen nem csinálnak ilyet ilyen körülmények között. Egyáltalán nem volt előrébb, a bal első kerék ért össze a jobb hátsóval. Ez az egyik leggyorsabb kanyar a bajnokságban. Lewisnak több mint elég tapasztalata van ahhoz, hogy tudja, ez elfogadhatatlan. Egyszerűen csak nagyon csalódott vagyok, hogy egy ilyen szintű versenyző ilyet tesz. Kétségbeesettnek tűnt. Kórházba juttatta egy versenytársát."

Horner végül egyenesen odáig ment, hogy „értéktelen győzelemnek" titulálta Hamilton sikerét, és kijelentette, nem érdekli, hogy másnak mi a véleménye. Végezetül pedig újra hangsúlyozta, számukra a legfontosabb most az, hogy Verstappen ép bőrrel megúszta az esést. „Nem vesztette el az eszméletét, csak nagyon megszédült, óriási becsapódás volt, valószínűleg pályafutása legnagyobbja, és teljesen szükségtelen."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK