Néhány hét múlva bejelenti Russell szerződtetését a Mercedes?

Forma-1, Brit Nagydíj, George Russell, Lewis Hamilton, Mercedes, Williams
Williams' British driver George Russell (L) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives at Becketts Corner during the practice 1 session of the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 16, 2021. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke utalást tett arra, hogy mikorra dőlhet el, hogy George Russell váltja-e Valtteri Bottast jövőre Lewis Hamilton mellett, vagy a finn pilóta maradhat a címvédő istállóban.

Korábban olyan pletykák kaptak szárnyra az F1-es paddockban, hogy a Mercedes a jelenleg zajló Brit Nagydíj hétvégéjén bejelenti George Russellt Lewis Hamilton jövő évi csapattársaként. Ezt aztán a jelenleg a Williamsnél versenyző fiatal brit cáfolta, és eddig valóban nem történt bejelentés, Toto Wolff hivatalos sajtótájékoztatón elhangzott mondatai alapján pedig nem is fog. A Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor elejtett egy megjegyzést, ami utalás lehet arra, hogy mikorra tudhatjuk meg, Russell érkezik, vagy Valtteri Bottas marad.

Valószínűleg még hetekig nem lehet majd tudni, hogy Russell jövőre Mercedes-pilóta lesz-e Forrás: AFP/Lars Baron

Amikor az osztrák üzletembernek nekiszegezték a kérdést, hogy van-e valamilyen határidő a döntésre vonatkozóan, elmondta, hogy igen, mivel véleménye szerint „Valtterinak és George-nak fontos tudni, hogy hol fog vezetni jövőre, és meg is fogják tudni." Ezután Wolff hozzátette, hogy „Spában számítok néhány kérdésre ezzel kapcsolatban."

Mindez pedig akár azt is jelentheti, hogy Magyar Nagydíjat követő nyári szünetben meghozza a döntést a Mercedes, és az augusztus végi Belga Nagydíjig kiderül, hogy Russell vagy Bottas ülhet-e jövőre Mercedesben.

Wolff egyébként a Brit Nagydíj időmérője után sem győzte dicsárai a szenzációs nyolcadik helyen végző Russellt. „Jó nézni George-ot – mondta. – Az első tízben van és kis híján elkapta a McLareneket. Ez megmutatja az elképesztő tehetségét. Egy kis oroszlán az autóban."

Jövőre már egy csapatban lesznek? Forrás: AFP/Adrian Dennis

A Mercedes csapatfőnökétől megkérdezték, hogy Russell nem érdemelne-e jövőre egy versenyképesebb autót, amire azt felelte, hogy de, és „reméljük, hogy így lesz", de a Sky Sportsnak már nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a Belga Nagydíjig döntést fognak hozni. Azt ugyanakkor elmondta, hogy egyelőre sem Russell, sem Bottas nem tudja, hogy érkezhet, illetve maradhat-e a csapatban.