Vágólapra másolva!
Bő fél évet még várnunk kell arra, hogy megpillanthassuk a Forma-1-es csapatok forradalmian új 2022-es szabályok szerint épült autóját, de egy kis ízelítőt már most is kaphatunk abból, milyen lesz jövőre az F1.

A Forma-1 a Brit Nagydíj csütörtöki napján bemutatta a 2022-es, teljesen új alapokra helyezett, a versenyzés minőségét nagy mértékben javítani hivatott szabályok szerint épült autóját. Ez a modell természetesen csak azt mutatja meg, hogy nagyjából milyenek lehetnek a csapatok jövő évi versenygépei, míg az egyes istállók valós 2022-es autója kisebb-nagyobb mértékben el fog térni tőle, noha a szabályok kötöttségei miatt merőben más kinézete aligha lesz.

A mindenki által féltve őrzött, még javában fejlesztés alatt álló valós 2022-es autókat természetesen majd csak a következő szezon előtt pillanthatjuk meg, de addig is a csapatok (a Ferrarit kivéve) adtak egy kis ízelítőt abból, hogy miként festene az idei mezőny, ha már most a jövő évi modellel versenyezne, és idei festésükbe öltöztették az F1 által megalkotott 2022-es kocsit. Íme:

Mercedes

Red Bull

McLaren

Aston Martin

Alpine

Alpha Tauri

Alfa Romeo

Haas

Williams