Vágólapra másolva!
Eltérő hangulatban nyilatkozott a Brit Nagydíj időmérő edzésének első három helyezettje. A péntek reggelt szokásával ellentétben a gyárban kezdő Lewis Hamilton felhőtlenül örült, miközben Max Verstappen az autója viselkedése miatt volt egy kicsit bosszús.

Lewis Hamilton a Red Bullok szabadedzésen mutatott tempója után némi meglepetésre megnyerte a Brit Nagydíj időmérő edzését, amely után szemmel láthatóan madarat lehetett volna fogatni vele. A hétszeres világbajnok elárulta, hogy még ma reggel is szimulátorozott annak érdekében, hogy a lehető legfelkészültebben kezdhesse meg a versenyhétvégét, és bár örül a részsikernek, előre figyelmeztetett, hogy a java még hátravan.

„Reménykedtem, hogy a csapat által elvégzett nagyszerű munka és a szurkolók energiája ide repít minket. Ez a szurkolóknak köszönhető szerintem" – hálálkodott a címvédő a Mercedes által Silverstone-ba vitt fejlesztések és a teltházas nézőtérre utalva azok után, hogy az utolsó körében nagy hibát vétve is sikerült 75 ezredmásodperccel megelőznie Max Verstappent.

Hamilton joggal örült Forrás: AFP/Lars Baron

Hamilton elárulta, hogy

a rendhagyó menetrend miatt még pénteken reggel szimulátorozott egyet a gyárban,

a Red Bull szabadedzésen mutatott tempójával kapcsolatban pedig csak annyit mondott, hogy „nyilvánvalóan nagyon gyorsak voltak, de mi csak saját magunkra koncentráltunk". „Ma reggel a szimulátorban voltam, mintha ott futottam volna le a szokásos első szabadedzést, mivel most először volt szabad a péntek délelőttünk. Megpróbáltam abszolút mindent beleadni és semennyit sem hagyni a körömben.

Láttam a közönséget, amely az első itteni pole-omra emlékeztetett 2007-ből. Nem vihettem volna ezt végre a szurkolók nélkül, úgyhogy köszönöm!"

A címvédő amellett, hogy többször is kiemelte a nagyszerű csapatmunkát és a szurkolók támogatását, figyelmeztetett arra, hogy egyelőre még csak az időmérős futamra szerezték meg az első rajtkockát, azaz még csak az elvégzendő munka harmadánál tartanak. „Ez még csak az első lépés, a holnapi időmérős futam elképesztően kemény lesz. Szerintem jó az autónk, de a munka nagy része a következő két napban következik" – nyilatkozta.

Verstappen tűnt az első hely esélyesének, de ezúttal alulmaradt Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Ebben bízhat a második helyen végző Max Verstappen is, aki már az időmérő edzés alatt is az autójára panaszkodott, majd ezt megismételte a nyilatkozatában is.

Furcsa érzést jelentett így vezetni. Nem hiszem, hogy a beállítások vagy az első szárny okozta a problémát. Ez van, így is szoros volt. Ugyanakkor erős autóval várjuk a versenyt, csak meg kell oldanunk az időmérőn tapasztalt problémákat. Magabiztos vagyok, hogy erősek lehetünk a futamon."

Bottas sem volt elégedetlen Forrás: AFP/Lars Baron

A harmadik helyre a Verstappentől csupán 12 századmásodperccel elmaradó Valtteri Bottas ért oda, aki az első szabadedzés tükrében szintén elégedett volt. „Az alapján, amilyen gyors volt a Red Bull a szabadedzésen, ez egy jó időmérő volt, csapatként sikerült megszereznünk a pole pozíciót.

Ez még csak az időmérő volt, holnap jön az időmérős futam és továbbra is minden lehetőség nyitva áll. Meglátjuk, hogy megy holnap, remélhetőleg jó versenytempónk lesz. Elégedett vagyok azzal, ahol állunk."