Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc egy megingás után hozta ki a maximumot a Ferrariból

2021.07.16. 22:05

Még Sergio Pérez Red Bullját is sikerült megelőznie az időmérőn. Carlos Sainz a legfontosabb pillanatokban többször hibázott az időmérőn, pedig jónak érezte a Ferrarit és megvolt az esélye neki is a McLarenek legyőzésére.

A Ferrari és a McLaren közül előbbi várja jobb helyzetből a Brit Nagydíj sprintfutamát és hagyományos versenyét Charles Leclercnek köszönhetően, aki rendszeresen jól szerepel Silverstone-ban és az idei, péntekre előrehozott időmérőn is remek kört húzott elő a kalapjából. A monacói pilóta 4. lett, a Red Bullt vezető Sergio Pérezt is megelőzte annak köszönhetően, hogy míg neki sikerült javítania az utolsó kísérleténél, a mexikói körét érvénytelenítették pályaelhagyás miatt.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Nagyon elégedett vagyok a mai eredménnyel. Nehézzé, ugyanakkor izgalmassá is tette az időmérőt, hogy ilyen kevés felkészüléssel vágtunk neki – utalt arra, hogy az időmérőt egyetlen, 60 perces edzés vezette fel – Maximálisan kihasználtuk az autó lehetőségeit, jó munkát végeztünk."

„Különösen a Q1-ben voltam magabiztos." A Q2-ben nem mentem azon a szinten, ahol akartam, de az utolsó felvonásra újra összegyűjtöttem az önbizalmam és a tempóm.

Csapattársának, Carlos Sainznak nem sikerült megelőznie a McLareneket, de a spanyol sem az autót hibáztatta ezért.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Nem vagyok teljesen elégedett. Az elejétől kezdve jónak éreztem a kocsit, a Q2-ig minden körben egyre magabiztosabb lettem, erős körrel jutottam tovább a Q3-ba" – véli. Az utolsó próbálkozásom során azonban többet szenvedtem, több kisebb hibát vétettem, így lassabbnak bizonyultam a Q2-es eredményemnél. Körülbelül egy tizedmásodpercet vesztettem. Sajnos ez sokba került, mert nagyon szoros volt a mezőny. Kár érte, megvolt a tempó az autóban." Azzal a bizonyos Q2-es idővel Sainz a 6. helyről, a McLarenek elől indulhatott volna.

A Ferrarinál a futamokon az lesz a kérdés, megússzák-e a gumikopásból származó problémákat, ezzel ugyanis meggyűlt a bajuk az utóbbi időben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK