Társoldalunk:
Hírlevél

A McLaren főnöke bírálta az Eb-döntő szervezőit Norris kirablása miatt

2021.07.15. 13:30

Zak Brown elárulta, beszélt Lando Norrisszal, miután a brit pilótát kirabolták a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét követően, és megosztotta vele saját, hasonló jellegű tapasztalatait. A McLaren Racing vezérigazgatója szerint mindez elképzelhetetlen lenne egy F1-es eseményen.

Lando Norris sokkoló élményen esett át a labdarúgó Európa-bajnokság londoni döntője után, ugyanis amikor távozni akart a helyszínről, kirabolták. A McLaren pilótájának szerencsére nem esett baja, de az egyedi kialakítású karóráját elvették tőle. 

Brown is ott volt a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjén, és nagyon nem tetszett neki, amit szervezés terén látottForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

Bár fizikai sérülést nem szenvedett, a történtek érthető módon megrázták a még mindig csak 21 éves versenyzőt. Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója elárulta, az elmúlt napokban hosszasan beszélt Norrisszal, ami már csak azért is bizonyulhatott hasznosnak, mert neki is vannak hasonló tapasztalatai. 

Sokat beszéltem vele erről  – nyilatkozta az amerikai üzletember a Sky Sports Newsnak. – Engem háromszor raboltak ki Los Angelesben, amikor fiatalabb voltam, szóval elmondtam neki a saját történetemet. Könnyen előfordul, hogy az ember felelősnek érzi magát, ha [ilyen eset] áldozatává válik, hiszen mégiscsak egy szép karórát viselt. A valóságban viszont ő mindent úgy csinált, ahogyan az elvárható volt.”

Mint kiderült, Brown is a helyszínen tekintette meg Olaszország és Anglia mérkőzését, amit büntetőpárbajban végül előbbi csapat nyert meg. A szervezőket azóta rengetegen kritizálják, valamint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, hiszen már a találkozót megelőzően tömegjelenetek zajlottak a Wembley előtt, mivel sokan jegy nélkül akartak bejutni a stadionba (ez végül több ezer embernek sikerült is). Az összecsapások során például a mérkőzést végigjátszó angol védő, Harry Maguire édesapja is megsérült. A 49 esztendős üzletember szintén nem volt elégedett a látottakkal, és szerinte ilyesmi az F1-ben elképzelhetetlen lenne. 

„Van néhány rossz ember a világon – folytatta. – Az esemény pedig nem volt jól megszervezve, én is kimentem, és az [ottani] viselkedés egyszerűen nem volt elfogadható. Ezt orvosolni kell, mivel nem fordulhatna elő, hogy az ember veszélyben érezze magát, ha kimegy egy rangos sporteseményre, ilyet a Forma-1-ben soha nem látni.”

Brown megerősítette az első információkat, miszerint Norrist ugyan megviselték az események, de fizikailag minden rendben van vele. A brit pilóta egyébként azóta saját maga is megszólalt és hálálkodott azért a támogatásért, amit a rajongóktól kapott.

Norris megköszönte a rajongóknak a támogatástForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Mindenkinek köszönöm az üzeneteket, tényleg rengeteget jelent ez a sok kedvesség és szeretet a részetekről – írta az Instagram-oldalára. – Arra gondoltam, hogy tudatom veletek, hogy jól vagyok, és igyekszem felkészülni és a megfelelő állapotba kerülni erre a hétvégére, hogy a legjobbamat nyújtsam. Szeretlek titeket, és alig várom, hogy sokan visszatérjetek a pályára.”

Brown koronavírusos, kihagyja a hétvégét

Időközben a McLaren bejelentette, hogy három csapattag, köztük a vezérigazgató pozitív koronavírustesztet produkált. Mindhárman kihagyják a hétvégét, és a brit törvényeknek megfelelően karanténba vonulnak. A közleményben azt is leszögezik, hogy egyik pilóta sem minősül közeli kontaktszemélynek, valamint hozzáteszik, hogy mindez nem lesz hatással az istálló működésére a Brit Nagydíjon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK