Társoldalunk:
Hírlevél

Norris és Russell is Hamiltonnak drukkol, de Verstappentól is tartanak

2021.07.14. 06:21

A labdarúgó Európa-bajnokságon az angol válogatott nem tudta hazavinni a győzelmi trófeát, de Lewis Hamilton még megteheti ezt a Forma-1-ben. Honfitársai remélik, hogy így lesz.

Hátrányban várhatja Lewis Hamilton a hazai versenyét, és akármi is lesz a Brit Nagydíj eredménye, biztos, hogy Max Verstappen az F1-es pontverseny listavezetőjeként távozik majd Silverstone-ból. Az új turbókorszak kezdete óta Hamilton ritkán volt olyan nehéz helyzetben, mint most, és honfitársai sem biztosak abban, hogy Hamilton „haza tudja vinni” a trófeát, amit az angol válogatott nem tudott megszerezni a labdarúgó Európa-bajnokságon. 

Hamilton és Norris honfitársak, a fiatal pilóta rutinos ellenfelének drukkolForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Természetesen remélem, hogy hazahozzuk, de kemény diónak tűnik, szoros a csata – nyilatkozta Lando Norris, a McLaren pilótája a Sky Sportsnak. – Max igen erős, úgyhogy nagy a valószínűsége annak, hogy ez most Hollandiába megy, de Lewisnak drukkolok, támogatom a honfitársamat, a legjobbakat kívánom neki és mindkettejüknek a világbajnoki címért zajló csatában.”

Norris és Hamilton mellett foglalt állást George Russell is, aki egyelőre a Williams pilótája, jövőre viszont lehet, hogy pont a hétszeres világbajnok csapattársa lesz. A brit fiatal egyetértett a McLaren versenyzőjével abban, hogy idén kiélezett a küzdelem a világbajnoki címért.

„Nagyon sok van még hátra, Lewist és a Mercedest sohasem lehet leírni, kivételes csapatot alkotnak, de Max és a Red Bull most nagyon lendületben van és minden sikerül nekik. Viszont, a sportban és a Forma-1-ben a dolgok egy szempillantás alatt megváltozhatnak, úgyhogy, nem tudom, de remélem, hogy Lewis és a Mercedes kerül ki győztesen, de Max is kimagasló munkát végez és megérdemli a lehetőséget, amit most megkapott.”

Az 1996-os világbajnok Damon Hill szerint túlzás még arról beszélni, hogy Verstappen elroboghat a világbajnoki címmel, úgy fogalmazott, „még egy párszor meg kell kerülnie a Hyde Park Cornert, előfordul majd az is, hogy dugóba kerül és elég sokan próbálják majd megállítani őt”, és felhívta a figyelmet arra, hogy mentális szempontból is nagy nyomás nehezedik majd a Red Bull pilótájára.

Russell is szeretné, ha Hamilton győzneForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

„Szerintem mindig van egy kis bizonytalanság, nagyon nagy a különbség aközött, hogy valaki esélyes vagy meg is szerzi azt a bajnoki címet. Nem hiszem, hogy bárki is 100 százalékig biztos lehet a dolgában, mert bármi megtörténhet, kiszámíthatatlan ez a sportág. Neki még mindig összeszedettnek kell lennie, hogy az energiáit összpontosítani tudja, mielőtt eljön az ünneplés ideje.”

Ettől függetlenül hozzátette, szerinte még billenhet Hamilton felé a mérleg nyelve, de ehhez valamilyen változásnak kell beállni. „A Mercedes hoz fejlesztéseket, és ez általában kedvező pálya a számukra. Lewis nem fogja könnyen adni magát, drukkolok neki a hétvégén, jó eredményre van szüksége, és szerintem meg is szerezheti azt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK