Norris és Russell is Hamiltonnak drukkol, de Verstappentól is tartanak

Forma-1, Lewis Hamilton, Lando Norris, Emilia Romagna Nagydíj
IMOLA, ITALY - APRIL 18: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes AMG Petronas congratulates Lando Norris of Great Britain and McLaren in parc ferme after the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokságon az angol válogatott nem tudta hazavinni a győzelmi trófeát, de Lewis Hamilton még megteheti ezt a Forma-1-ben. Honfitársai remélik, hogy így lesz.

Hátrányban várhatja Lewis Hamilton a hazai versenyét, és akármi is lesz a Brit Nagydíj eredménye, biztos, hogy Max Verstappen az F1-es pontverseny listavezetőjeként távozik majd Silverstone-ból. Az új turbókorszak kezdete óta Hamilton ritkán volt olyan nehéz helyzetben, mint most, és honfitársai sem biztosak abban, hogy Hamilton „haza tudja vinni” a trófeát, amit az angol válogatott nem tudott megszerezni a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Hamilton és Norris honfitársak, a fiatal pilóta rutinos ellenfelének drukkol Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Természetesen remélem, hogy hazahozzuk, de kemény diónak tűnik, szoros a csata – nyilatkozta Lando Norris, a McLaren pilótája a Sky Sportsnak. – Max igen erős, úgyhogy nagy a valószínűsége annak, hogy ez most Hollandiába megy, de Lewisnak drukkolok, támogatom a honfitársamat, a legjobbakat kívánom neki és mindkettejüknek a világbajnoki címért zajló csatában.”

Norris és Hamilton mellett foglalt állást George Russell is,

aki egyelőre a Williams pilótája, jövőre viszont lehet, hogy pont a hétszeres világbajnok csapattársa lesz. A brit fiatal egyetértett a McLaren versenyzőjével abban, hogy idén kiélezett a küzdelem a világbajnoki címért.

„Nagyon sok van még hátra, Lewist és a Mercedest sohasem lehet leírni, kivételes csapatot alkotnak, de Max és a Red Bull most nagyon lendületben van és minden sikerül nekik. Viszont, a sportban és a Forma-1-ben a dolgok egy szempillantás alatt megváltozhatnak, úgyhogy, nem tudom, de

Az 1996-os világbajnok Damon Hill szerint túlzás még arról beszélni, hogy Verstappen elroboghat a világbajnoki címmel, úgy fogalmazott, „még egy párszor meg kell kerülnie a Hyde Park Cornert, előfordul majd az is, hogy dugóba kerül és elég sokan próbálják majd megállítani őt”, és felhívta a figyelmet arra, hogy mentális szempontból is nagy nyomás nehezedik majd a Red Bull pilótájára.

Russell is szeretné, ha Hamilton győzne Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

„Szerintem mindig van egy kis bizonytalanság, nagyon nagy a különbség aközött, hogy valaki esélyes vagy meg is szerzi azt a bajnoki címet. Nem hiszem, hogy bárki is 100 százalékig biztos lehet a dolgában, mert bármi megtörténhet, kiszámíthatatlan ez a sportág. Neki még mindig összeszedettnek kell lennie, hogy az energiáit összpontosítani tudja, mielőtt eljön az ünneplés ideje.”

Ettől függetlenül hozzátette, szerinte még billenhet Hamilton felé a mérleg nyelve, de ehhez valamilyen változásnak kell beállni. „A Mercedes hoz fejlesztéseket, és ez általában kedvező pálya a számukra. Lewis nem fogja könnyen adni magát, drukkolok neki a hétvégén, jó eredményre van szüksége, és szerintem meg is szerezheti azt.”