Társoldalunk:
Hírlevél

Eldőlt, folytatja az együttműködést az Alfa Romeo és a Sauber

2021.07.14. 15:42

A következő szezontól is lesz Alfa Romeo az F1 mezőnyében, a csapat technikai hátterét továbbra is a svájci Sauber Motorsport biztosítja.

A Sauber Motorsport bejelentette, hogy több évre meghosszabbították az együttműködést az Alfa Romeóval, így a legendás márka továbbra is a Forma-1 mezőnyének tagja marad, habár a szerződést minden évben felülvizsgálhatják. A döntés rendezi a svájci csapat státuszát, hiszen így továbbra is a Ferrari technikai partnere marad.

Marad az Alfa Romeo a Forma-1-benForrás: Florent Gooden / DPPI

A két fél 2018-tól dolgozik együtt, azóta a sereghajtók közül a középmezőnybe tudtak eljutni, de közreműködtek Charles Leclerc és Antonio Giovinazzi kinevelésében, valamint a csapat a mezőnyben tartotta Kimi Räikkönent is. A közleményben úgy fogalmaznak, az Alfa Romeo az egyik legnagyobb potenciállal bíró csapat.

Ezt a 2022-es szabályváltozások révén ki is használhatják, ami minden istállónak, így az Alfa Romeo Racingnek is lehetőséget teremt. Az utcai autók terén az Alfa Romeo az e-mobilitás felé tart, úgy vélik, a paradigmaváltás során hasznos lehet a számukra, hogy az F1-ben is érdekeltek lehetnek a Sauber révén.

A versenyzés mellett a Sauber Technologies az Alfa Romeo Guilia GTA és GTAm sportváltozatának kifejlesztésében és tesztelésében is közreműködött.

Történelmi olasz autómárkaként az Alfa Romeo a versenypályákon született – szögezte le Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo ügyvezető igazgatója. – A Forma-1 a termékpalettánk jövőbeli elektrifikációja kapcsán kiemelkedő kutatólabor, emellett példátlan globális láthatóságot biztosít, amit a jövőbeli sikereink érdekében ki is akarunk használni.”

A Giulia sportváltozatát fejlesztették közösenForrás: Sauber Group

Frédéric Vasseur csapatfőnök kiemelte, a 2022-es szabályok újabb előrelépési lehetőséget biztosítanak a számukra, és elmondta, hisz abban, hogy ezt közösen ki is használhatják.

„Várjuk már a közös jövőnket, és azt, hogy haladjunk tovább a rajtrács eleje felé. Ez az együttműködés nagyon fontos az egész vállalatnak, a versenypályán túl is. Az autóiparban végzett munkánk megmutatja a Sauber Engineering technológiai és gyártási képességeit, meggyőződésünk, hogy az Alfa Romeóval továbbra is új, izgalmas projekteken dolgozhatunk, amelyek formálják majd az autóipar jövőjét.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK