Rendeződhet Pérez jövője a Red Bullnál, de kérdés, hogy meddig

Forma-1, Sergio Pérez, Red Bull, Osztrák Nagydíj, Honda Civic
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 01, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Formaságnak tűnik, hogy a Red Bull meghosszabbítsa Sergio Pérez szerződését, az viszont egyelőre kérdéses, hogy milyen időtartamra. A csapat egyelőre elégedett a mexikói pilótával.

Bevált a Red Bullnak, hogy az idei évre változtattak a hozzáállásukon, és a saját juniorprogramjuk helyett kívülről igazoltak versenyzőt Max Verstappen mellé. Sergio Pérez a 2007-es szezon és Mark Webber óta az első pilóta, akit nem a Red Bull nevelt ki, viszont a tízéves rutinja sokat jelent az idén világbajnoki címért küzdő istállónak.

Pérez várhatóan a Red Bull színeiben folytatja a versenyzést Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

Péreznek ugyan több melléfogása is volt és hullámzó a teljesítménye, de így is jóval versenyképesebb a korábban elküldött Danyiil Kvjatnál, Pierre Gaslynál és Alexander Albonnál, megnyerte a bakui futamot Verstappen kiesése után és bizonyította, hogy kész csapatjátékosként viselkedni a holland pilóta érdekében.

A Red Bull vezetése az előző hetek során elkezdte dicsérni Pérezt,

Christian Horner csapatfőnök több nyilatkozatban is méltatta a rutinos versenyzőt és elmondta azt is, hogy számíthat a szerződéshosszabbításra, ami a Marca című spanyol sportlap szerint meg is történik, az viszont egyelőre nem világos, hogy milyen időtartamra.

Ahogy ez várható, Marca úgy tudja, hogy a Red Bull egyelőre csak egy szezonra, 2022 végéig hosszabbítana Pérezzel, a versenyző viszont ennél hosszabb időtartamra szeretne megállapodni az istállóval. A lap szerint ez a nézeteltérés várhatóan nem jelent majd komoly fennakadást, de egyelőre mindenképpen tisztázandó részlet.

Az elmúlt napok során felmerült, hogy a Red Bullt a Mercedes protezsáltja, George Russell vagy akár a Ferrarival 2024 végéig szerződésben lévő Charles Leclerc szolgálatai is érdekelhetik, ez bizonyára tárgyalási taktika, hogy javuljon az egyébként is erős alkupozíciójuk Pérezzel szemben.

Pérez beilleszkedett a Red Bullnál Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A mexikói versenyzőnek akadhat versenytársa, hiszen a Red Bulltól korábban elküldött Gasly az Alpha Taurinál remekül szerepel, fejlődése esetén később Cunoda Juki előléptetése is felmerülhet és a mezőnyben szinte mindenki kész lenne átvenni Pérez helyét, ő viszont megmutatta, hogy képes lehet Verstappen mellett is helytállni, ami korábban, másoknak nem sikerült.