Társoldalunk:
Hírlevél

Rendeződhet Pérez jövője a Red Bullnál, de kérdés, hogy meddig

2021.07.13. 16:32

Formaságnak tűnik, hogy a Red Bull meghosszabbítsa Sergio Pérez szerződését, az viszont egyelőre kérdéses, hogy milyen időtartamra. A csapat egyelőre elégedett a mexikói pilótával.

Bevált a Red Bullnak, hogy az idei évre változtattak a hozzáállásukon, és a saját juniorprogramjuk helyett kívülről igazoltak versenyzőt Max Verstappen mellé. Sergio Pérez a 2007-es szezon és Mark Webber óta az első pilóta, akit nem a Red Bull nevelt ki, viszont a tízéves rutinja sokat jelent az idén világbajnoki címért küzdő istállónak.

Pérez várhatóan a Red Bull színeiben folytatja a versenyzéstForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

Péreznek ugyan több melléfogása is volt és hullámzó a teljesítménye, de így is jóval versenyképesebb a korábban elküldött Danyiil Kvjatnál, Pierre Gaslynál és Alexander Albonnál, megnyerte a bakui futamot Verstappen kiesése után és bizonyította, hogy kész csapatjátékosként viselkedni a holland pilóta érdekében.

A Red Bull vezetése az előző hetek során elkezdte dicsérni Pérezt, Christian Horner csapatfőnök több nyilatkozatban is méltatta a rutinos versenyzőt és elmondta azt is, hogy számíthat a szerződéshosszabbításra, ami a Marca című spanyol sportlap szerint meg is történik, az viszont egyelőre nem világos, hogy milyen időtartamra.

Ahogy ez várható, Marca úgy tudja, hogy a Red Bull egyelőre csak egy szezonra, 2022 végéig hosszabbítana Pérezzel, a versenyző viszont ennél hosszabb időtartamra szeretne megállapodni az istállóval. A lap szerint ez a nézeteltérés várhatóan nem jelent majd komoly fennakadást, de egyelőre mindenképpen tisztázandó részlet.

Az elmúlt napok során felmerült, hogy a Red Bullt a Mercedes protezsáltja, George Russell vagy akár a Ferrarival 2024 végéig szerződésben lévő Charles Leclerc szolgálatai is érdekelhetik, ez bizonyára tárgyalási taktika, hogy javuljon az egyébként is erős alkupozíciójuk Pérezzel szemben.

Pérez beilleszkedett a Red BullnálForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A mexikói versenyzőnek akadhat versenytársa, hiszen a Red Bulltól korábban elküldött Gasly az Alpha Taurinál remekül szerepel, fejlődése esetén később Cunoda Juki előléptetése is felmerülhet és a mezőnyben szinte mindenki kész lenne átvenni Pérez helyét, ő viszont megmutatta, hogy képes lehet Verstappen mellett is helytállni, ami korábban, másoknak nem sikerült.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK