Todt örül, hogy Schumacher fia is a versenyzésben teljesedhet ki

Forma-1, Mick Schumacher, Haas, Spanyol Nagydíj
BARCELONA, SPAIN - MAY 06: Mick Schumacher of Germany and Haas F1 talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 06, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Sutton -- Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az FIA elnöke, Jean Todt méltatta Mick Schumachert, akit tehetséges autóversenyzőnek tart és örül, hogy nővéréhez hasonlóan talált magának egy szenvedélyt, ami átsegíti a nehézségeken.

Michael Schumacher családjának egyik legközelebbi bizalmasa, az FIA elnökeként dolgozó Jean Todt örül, hogy a korábbi hétszeres világbajnok autóversenyző gyermekei, Gina-Maria és Mick is sportpályafutást épít. Gina-Maria Európa-bajnok díjugrató, Mick pedig az F3 és az F2 bajnoka, jelenleg a Haas versenyzője, így az autósportban érdekelt Todthoz különösen közel áll.

Mick Schumacher az F1 mezőnyének tagja Forrás: Getty Images/Motorsport Images/Mark Sutton

„A feleségem játszott Mickkel és a csirkékkel a kertünkben, amikor még csak hároméves volt – idézte fel Todt a Motorsport-Total.com hasábjain, majd hozzátette, hogy a gyermeket édesapja elvitte gokartozni is, és a francia szakember innen már tudta, hogy megvan Mick útja is. – Azt mondanám, hogy ez egyfajta természetes fejlemény volt.”

Mick először gokartozott, majd végig járta a ranglétrát, az F4-ben, az F3-ban és az F2-ben is sikeressé vált, egy tanulóév után a két utóbbi sorozat bajnoka is lett, így Todtot nem lepte meg, hogy a fiatal sportoló a Forma-1-be került és végül is édesapja nyomdokaiba lépett. „Nagyon örülök, hogy imádja, amit csinál, ahogy Gina is a lovassportot.”

„Úgy gondolom, szenzációs, hogy van egy szenvedélyük, ami átsegíti őket az életen, amit élniük kell – utalt édesapjuk 2013 végi balesetére és annak következményeire. – Remélem, hogy kap egy olyan autót, ami lehetővé teszi, hogy megmutassa a tehetségét.”

A Haasnál nincs könnyű dolga

Schumacher honfitársa, Nico Hülkenberg szerint a német versenyzőnek nincs könnyű dolga, mert csapattársa, Nyikita Mazepin személyében találhatja meg az egyetlen mércét, ráadásul közben folyamatosan lekörözik őket. Szerinte ezt nehéz kezelni, de úgy véli, Schumacher egyelőre jó munkát végez a sereghajtó csapatnál.

Todt korábban is szemmel tartotta Schumacher előmenetelét Forrás: Picture-Alliance via AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Sportszakmai szempontból nem hiszem, hogy ő a legjobb mérce – utalt Mazepinre az RTL-en. – Talán a személyisége is nehézséget okoz, mert már most is látható, hogy feszültség van kettejük között. Akadt néhány sportszerűtlen versenyszituáció is, de ez néha a játék része” – mondta Hülkenberg.