Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo elismerte, hogy hiba volt elhagynia a Red Bullt

2021.07.12. 20:54

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, Daniel Ricciardo felhívta őt azután, hogy bejelentette, elhagyja a Renault-t a McLaren kedvéért, és elismerte, hogy korábbi főnökének volt igaza.

Daniel Ricciardo a 2018-as Monacói Nagydíj óta nem nyert futamot a Forma-1-ben, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy az idei szezonban megszakíthatja ezt a rossz szériát, hiszen ha a McLaren valamilyen módon le is tudná győzni egyes helyszíneken a Mercedest és a Red Bullt, azt valószínűleg Lando Norris és nem az ausztrál pilóta tenné meg. Ricciardo tavaly döntötte el, hogy a Renault-tól a wokingiakhoz igazol, ám egyelőre nem úgy alakul a mclarenes kalandja, ahogy remélte. Korábbi főnöke szomorú egykori pilótája szenvedése miatt, és elárulta, Ricciardo felhívta őt, amikor elhagyta a franciákat.

Horner nem akarta, hogy Ricciardo elmenjen 2018 végén, az ausztrál viszont új impulzusokra vágyottForrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

Akkoriban Christian Horner nem igazán értette, hogy az új kihívást kereső Ricciardo miért hagy el egy győzelemre képes csapatot a középmezőnyben szenvedő Renault kedvéért, miközben az ausztrál ragaszkodott ahhoz, hogy új impulzusokra van szüksége. Utólag azonban már belátta, hogy Hornernek volt igaza. „Amikor bejelentette, hogy elhagyja a Renault-t, felhívott tavaly a koronavírus miatti leállás alatt” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke a Beyond the Grid podcastban. Emlékszem, hogy azt mondta, »most valószínűleg azt gondolod, hogy én megmondtam, és igen, megmondtad!«. De ez az ő döntése volt, abban az időben pedig úgy érezte, hogy meg kell hoznia ezt a döntést. Továbbra is nagyszerű barátja a csapatnak. Nagyszerű pilóta."

Horner hozzátette, szomorúan látja Ricciardo jelenlegi szenvedését, de biztos benne, hogy túl fog jutni rajta.

Nem foglalkozik azzal, hogy Norris gyorsabb nála

Ricciardo eközben minden erejével azon van, hogy javuljon, de egyelőre hiába tesz kisebb előrelépéseket, Norris folyamatosan jobb nála. Ez mentálisan nyilván nehéz helyzetbe hozza őt, ezért úgy döntött, hogy megpróbálja figyelmen kívül hagyni csapattársa teljesítményét. „Valamilyen oknál fogva ez eddig nyilvánvalóan egy nagyon váratlan és nehéz szezon, legalábbis tempó szempontjából. Azt gyanítom, hogy a legkönnyebb módja előrelépnem, ha ezt elfogadom. Hogy többre számítottam-e? Abszolút. De azt gondolom, ha mostantól minden hétvégének úgy vágok neki, hogy arra számítok, gyorsabb leszek Landónál, akkor valószínűleg meg fogom utálni a sportágat, mert ehhez egyértelműen egy kicsit több kell."

Norris rendszeresen veri a csapattársátForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Egyértelműen van valami, ami hiányzik. Jól érzem magam az autóban, különösen az utóbbi három hétben. Jobban éreztem magam. Nem akarom bedobni a törülközőt vagy megadni magam, egyszerűen csak nem fogok erre koncentrálni és túl sok energiát vesztegetni rá, hanem csak elfogadom, hogy jól vezet. A cél nyilván az, hogy közelebb kerüljek hozzá, és közben a csapatot is segítsem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK