Lewis Hamilton mentális nehézségekkel küzd

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 03: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walks in the Paddock before final practice ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 03, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem a legjobb napjait éli Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnoka. Az idei F1-es szezon címvédője minderről a közösségi médiában számolt be.

Lewis Hamilton az egyik legnyíltabb az F1-es pilóták közül, ha a mentális állapotáról van szó. A hétszeres világbajnok időről időre kiönti a szívét a közösségi oldalain, és a legtöbbször őszintén vállalja, hogy ő is ugyanúgy keresztülmegy nehéz időszakokon, mint bárki más. A Mercedes pilótája most is éppen nehezebb napokat él meg, amiről az Instagramon számolt be.

Hamilton nincs jó passzban Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi

A címvédő az elmúlt egy évben többször is szót ejtett arról, hogy a koronavírus-járvány őt is megviselte, és sokszor nehezen tudta feldolgozni, hogy a családjától és barátaitól távol, a külvilágtól elzártan kell töltenie a mindennapjait. Hogy most is ez, vagy esetleg más a gondja, azt nem árulta el. „Ha akadnak, akik jelenleg küszködnek, csak szeretném a tudtotokra adni, hogy nem vagytok egyedül.

– írta Hamilton az Instagram Story-ban.

„Annyi potenciál van bennetek, amiről talán nem is tudtok. Annyi mindent adhattok a világnak. Különlegesek és egyediek vagytok, nincs hozzátok hasonló, mondhat bárki bármit. Legyetek bátrak, erősek, legyetek önmagatok! Gyönyörűek vagytok a létező összes módon. Legyünk együtt nagyszerűek! Remélem, hogy az utunk egy napon keresztezi egymást, ebben az életben, vagy a következőben. Fényt, szeretet és pozitivitást küldök nektek."

Valtteri Bottas az idei szezontól hatványozottabban odafigyel arra, hogy rendben legyen mentálisan Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Hamilton mellett korábban más versenyzők, például két honfitársa, Lando Norris és George Russell is őszintén beszélt arról, hogy mennyire megterhelő mentálisan az F1-es pilóták élete, utóbbi pedig külön kiemelte, hogy nem szégyen szakember segítségét kérni ilyen helyzetben. Hogy Hamilton dolgozik-e pszichológussal, azt nem tudni, csapattársa, Valtteri Bottas viszont az idei szezon előtt utalt rá, hogy ha úgy érzi, ő nem rest szakemberhez fordulni.