Társoldalunk:
Hírlevél

Lewis Hamilton mentális nehézségekkel küzd

2021.07.12. 06:32

Nem a legjobb napjait éli Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnoka. Az idei F1-es szezon címvédője minderről a közösségi médiában számolt be.

Lewis Hamilton az egyik legnyíltabb az F1-es pilóták közül, ha a mentális állapotáról van szó. A hétszeres világbajnok időről időre kiönti a szívét a közösségi oldalain, és a legtöbbször őszintén vállalja, hogy ő is ugyanúgy keresztülmegy nehéz időszakokon, mint bárki más. A Mercedes pilótája most is éppen nehezebb napokat él meg, amiről az Instagramon számolt be.

Hamilton nincs jó passzbanForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi

A címvédő az elmúlt egy évben többször is szót ejtett arról, hogy a koronavírus-járvány őt is megviselte, és sokszor nehezen tudta feldolgozni, hogy a családjától és barátaitól távol, a külvilágtól elzártan kell töltenie a mindennapjait. Hogy most is ez, vagy esetleg más a gondja, azt nem árulta el. „Ha akadnak, akik jelenleg küszködnek, csak szeretném a tudtotokra adni, hogy nem vagytok egyedül. Én is nehéz időszakon megyek keresztül, de tudom, hogy túl fogunk jutni ezen" – írta Hamilton az Instagram Story-ban.

„Annyi potenciál van bennetek, amiről talán nem is tudtok. Annyi mindent adhattok a világnak. Különlegesek és egyediek vagytok, nincs hozzátok hasonló, mondhat bárki bármit. Legyetek bátrak, erősek, legyetek önmagatok! Gyönyörűek vagytok a létező összes módon. Legyünk együtt nagyszerűek! Remélem, hogy az utunk egy napon keresztezi egymást, ebben az életben, vagy a következőben. Fényt, szeretet és pozitivitást küldök nektek."

Valtteri Bottas az idei szezontól hatványozottabban odafigyel arra, hogy rendben legyen mentálisanForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Hamilton mellett korábban más versenyzők, például két honfitársa, Lando Norris és George Russell is őszintén beszélt arról, hogy mennyire megterhelő mentálisan az F1-es pilóták élete, utóbbi pedig külön kiemelte, hogy nem szégyen szakember segítségét kérni ilyen helyzetben. Hogy Hamilton dolgozik-e pszichológussal, azt nem tudni, csapattársa, Valtteri Bottas viszont az idei szezon előtt utalt rá, hogy ha úgy érzi, ő nem rest szakemberhez fordulni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK