A fiatal Räikkönenre emlékezteti Russell a Williams főnökét

Forma-1, Osztrák Nagydíj, időmérő, George Russell, Williams
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 03: George Russell of Williams and Great Britain during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 03, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Méltatta a Williams színeiben versenyző George Russellt csapatfőnöke, Jost Capito, aki a hasonlóságok mellett különbségeket is lát, de ezt is a brit pilóta javára írja.

Nemrég a fiatal Kimi Räikkönenhez hasonlította George Russellt a Williams csapatfőnöke, Jost Capito, aki a Sauber igazgatótanácsának tagja volt, amikor 2001-re leigazolták a finn tehetséget. „George-ban sok olyat látok, ami Kimiben is megvolt. Zseniálisan vezet” – nyilatkozta a Beyond the Grid podcastban, ahol elárulta, rögtön tudta, hogy a finn pilótát meg kell tartani.

Russell jó megítélésnek örvend Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

Capito a méltatás mellett különbségeket is kiemelt, Ausztriában egy sajtóbeszélgetésen rámutatott, hogy Russell már a harmadik szezonját teljesíti a Williamsnél, de szerinte a fiatal tehetség „így is lenyűgöző” teljesítményt nyújt, főleg annak tekintetében, hogy nagy nyomás nehezedik rá, mert idén dől el, hogy jövőre versenyezhet-e a Mercedesnél.

„Noha nagyok az elvárások vele szemben, különösen a tavalyi év után, szerintem teljesen megfelel ezeknek, és nagyon meggyőző, hogy milyen nyugodtan vezet, és mennyire nem befolyásolja az összes dolog, ami a szerződésével meg azzal kapcsolatos, hogy hol versenyez jövőre” – összegzett Capito.

Russell kapcsán egyre több pletyka szól arról, hogy a 2020-as Szahíri Nagydíj után jövőre már főállású versenyzőként szerepelhet a Mercedesnél, Lewis Hamilton oldalán. A volt BBC-s Jake Humphrey után David Croft, a Sky Sports kommentátora is arról beszélt a Virgin Radio műsorában, hogy forrásai szerint Russell jövőre a Mercedes pilótája lesz.

Russell a szombati időmérők hőse, de a Williamsszel még nem tudott pontot szerezni Forrás: Williams Racing

„Teljesen összeszedett, nagyon jól együttműködik a csapattal. Nagyon meggyőző az is, ahogy a munkatársaival dolgozik, és motiválja a csapatot. Minden kedden tartunk egy tájékoztatót az egész csapatnak, mindenki összegyűlik és George is szán időt arra, hogy beszéljen a csapattal és együtt legyen velük. Elmegy a gyárba, a konditerembe, nagyon közeli a kapcsolat, ez az egyik erőssége. Mindenki nagyon szereti őt, és ezért nagyon keményen dolgoznak érte.”

Több jelölt is felmerült a helyére

Miközben Russell csapatváltásáról pletykálnak, az utódjelöltek is sorakoznak a Williamsnél. A technikai igazgató, FX Demaison állítólag tapasztalt, futamgyőztes pilótát szeretne, a személyleírás ráillik Valtteri Bottasra, de felmerült két, jelenleg a mezőnyön kívüli versenyző is, aki akár Nicholas Latifi csapattársa is lehetne.

„Úgy tudom, Bottas alatt számos versenyző szerepel még a szűkített listán, köztük a Williams egykori pilótája, Nico Hülkenberg, valamint a Red Bull, a Toro Rosso/Alpha Tauri korábbi versenyzője, Danyiil Kvjat is” – írta Lawrence Barretto, az F1.com szerzője. – Pierre Gasly is érdekes lehet a számukra, ha a Red Bull nem viszi őt vissza a gyári csapathoz és nem tartja meg az Alpha Taurinál.”

„A Williams akadémia tagját, Dan Ticktumot is megfontolták, de úgy tudni, ő kiesett a körből. Csou Kuan-jü, az F2-es bajnokság listavezetője szintén egy lehetőség, de úgy hírlik, ennek kicsi az esélye, mert jelenleg az Alpine-hoz kötődik.”