Verstappen: Nem dőlhetünk hátra

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 04: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 04, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem kényelmesedett el Max Verstappen az egyre növekvő előnye tudatában sem, folyamatos fejlődésre sarkallja a Red Bullt és ő maga is javulna a világbajnoki címek megnyerése érdekében.

Zsinórban öt futamgyőzelemnél tart a Red Bull a Forma-1-ben, ebből négy alkalommal Max Verstappen állhatott fel a dobogó tetejére, ráadásul Imolában is nyert és a bakui defekttől eltekintve mindig a 2. helyezett lett, amikor nem őt intette le elsőként a kockás zászló. Ennek köszönhetően 32 ponttal vezet Lewis Hamilton előtt a világbajnoki pontversenyben.

Verstappen nyerő szériában van Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Clive Rose

A Red Bull továbbra is folytatja az idei autó fejlesztését, ez kedvezőbb helyzetbe hozza Verstappent a Hamilton elleni csatában, mivel a Mercedes már kivette az idei modellt a szélcsatornából, és már csak korábban kikísérletezett fejlesztéseket adnak gyártásba. A holland versenyző viszont leszögezte,

bár reméli, hogy a Red Bull 2022-es autója is sikeres lesz, szerinte az idei szezonra kell koncentrálni.

„Minden azon múlt, hogy az év elején mennyire vagyunk versenyképesek. Mivel azok voltunk, már hülyeség lenne csak úgy elengedni. Nagyon bízom a jövő évben is, de persze először az ideire összpontosítunk és próbálunk győzni” – összegzett a Sky Sports műsorában a 23 esztendős versenyző, aki pályafutása során először vezeti a pontversenyt az F1-ben.

Verstappen számára kedvező, hogy az előző évekkel ellentétben idén alkalomszerűen Sergio Pérez is pontokat tud rabolni a Mercedesektől. Elárulta, jó a kapcsolata Pérezzel, és reméli, hogy az egyéni- és a konstruktőri tabellán is meg tudják tartani a vezetést.

„Mindkét autóval meg kell próbálnunk [a Mercedesek] előtt lenni – mondta. –

mert minden verseny után találunk fejleszthető területeket. Az egész évben ezt kell tennünk, fejleszteni kell az autót és magamba is nézek, nekem is próbálnom kell fejlődni. Ezt a hozzáállást kell fenntartani.”

A legfiatalabb versenyző lett, aki pole-t szerzett, leggyorsabb kört futott, az összes kört az élen töltötte és meg is nyerte a futamot Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Clive Rose

Az ifjú pilóta az utcai versenyek után attól tartott, hogy a Mercedesek a hagyományos pályákon erősebbek lesznek, különösen a Francia Nagydíjtól tartott, de mégis pole pozícióval és győzelemmel távozott. Ebből adódóan úgy véli, nincs garancia a sikerére, de jó érzésként éli meg, hogy egyik pályától sem kell tartania. Ettől függetlenül taktikusan kezeli a kihívásokat.

„Korábban többet kockáztathattam, mert nem volt semmi vesztenivalóm. Egyébként is mindig a 3-4. helyen értem célba. Most nagyon más a hozzáállásom, ez abból fakad, hogy versenyképes autóm van. Ilyenkor természetesen más megközelítésre van szükség, mert minden egyes hétvégén pontokat kell szereznem vagy minél kevesebbet veszítenem. Ez így nagyon más.”