Társoldalunk:
Hírlevél

Ocon új alkatrészekkel próbál Alonso nyomába eredni Silverstone-ban

2021.07.08. 15:03

Nincs magyarázata Esteban Oconnak arra, hogy az ígéretes kezdés után miért került gödörbe a szezonja az Alpine-nál. Mióta új szerződést kapott, nem tudja tartani a lépést Fernando Alonsóval.

Nagyot fordult a világ Esteban Oconnal az idei F1-es szezon kezdete óta, hiszen az első öt futam során négy alkalommal pontot szerzett, új szerződést kapott az Alpine-tól, azóta viszont teljesen elnyomja őt rutinos csapattársa, Fernando Alonso. A spanyol pilóta a visszatérése óta sokat javult, Ocon viszont az elmúlt három versenyhétvégén nem tudott pontot szerezni, kétszer ki is esett.

Ocon visszaesett az előző néhány versenyenForrás: AFP/Joe Klamar

Alonso már 20 pontnál jár, Ocon megállt 12-nél, de a jövő hétvégén esedékes Brit Nagydíjtól szeretne új fejezetet kezdeni. Úgy véli, az Ausztriában történt baleset is a rossz rajtpozíciójának következménye, de Silverstone-ban újra a nulláról építkezve fejlődne tovább, és azt sem zárta ki, hogy az autójával akadt probléma.

Nehéz erre a kérdésre válaszolni – ismerte el. – Látunk néhány dolgot, ami lemaradást okozhat, de nehéz rátapintani, hogy pontosan mi a gond. Nem is nagyon akarunk kiadni információt arról, hogy mi állhat a háttérben, úgyhogy ebbe nem akarok belemenni, de Silverstone-ban frissen indulunk, a lehető legtöbb alkatrészt kicseréljük az autón és remélhetőleg erősebbek leszünk.”

Ocon abban teljesen biztos, hogy technikai probléma is szerepet játszik a gyengélkedésében, mert túl nagynak tartja a lemaradását Alonsóhoz képest. Úgy véli, valami biztosan nem működik jól az autón, de egyelőre nem jöttek rá, hogy micsoda. Egyeztetni fog a csapatával, hogy milyen változtatásokat hajthatnak végre a következő versenyig.  

Már eddig is beszéltünk arról, hogy kicserélünk néhány alkatrészt pusztán azért, hogy tiszta lappal kezdjünk, meglátjuk, hogy pontosan mi lesz a terv, ezt a héten fogjuk meghatározni – mondta. – Az biztos, hogy az előző két hétvégén mutatott teljesítmény és a lemaradás nem elég jó szereplés” – ismerte el.

Egyoldalúnak indult a küzdelem az Alpine-nál Ocon javára, de mostanában Alonso a sikeresebbForrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

A francia pilóta ugyan bebiztosította magát az Alpine-nal meghosszabbított szerződése révén, de nem jó ómen a számára, hogy Alonso már több fiatal pilóta pályafutását is kettétörte, lényegében csak Lewis Hamilton vészelte át azt, hogy a kétszeres F1-es világbajnokkal egy csapatban versenyzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK