Hamilton szerint a Mercedes idei utolsó dobása sem lesz elég a Red Bull ellen

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Lewis Hamilton, Angela Cullen
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 04: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP prepares to drive on the grid before the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 04, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem valami derűlátó a Brit Nagydíjon érkező fejlesztésekkel kapcsolatban Lewis Hamilton, aki kételkedik benne, hogy ez elég lesz a Red Bull ellen. Főnöke szerint a Mercedes ugyanakkor nem csak az újításokban bízhat.

Az egyéni pontversenyben Max Verstappen mögött már 32 pontos, azaz több mint egy futamgyőzelemnyi hátrányban levő Lewis Hamilton szkeptikus a Mercedes silverstone-i fejlesztéseivel kapcsolatban, amelyek szerinte nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy általuk utolérjék a Red Bullt. Toto Wolff csapatfőnöke viszont bizakodó, és úgy véli, nem csak a fejlesztéseknek köszönhetően javulhatnak.

Hamilton pesszimista Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Wolff elmondása szerint a Brit Nagydíjon az idei utolsó fejlesztések fognak felkerülni a W12-esre, azaz a kocsi lényegében ezután az év hátralevő részében változatlan lesz. Ezért is lehet nagy jelentősége annak, hogy beváljanak az újítások, hiszen jelenleg hátrányban vannak a Red Bullhoz képest. Hamilton azonban nem hiszi, hogy ezzel a lépéssel ledolgozhatják a lemaradást. „

– nyilatkozta a hétszeres világbajnok.

„Az elmúlt futamok nehezek voltak, hiszen [Verstappen] nagyjából csak autókázott az élen, úgyhogy nincs túl sok dolog, amit tehetek.

– fejtegette Hamilton, aki kiemelte, hogy még a szimulátorba is beült, hogy segítsen az autó jobbá tételében. – Mindent beleadunk. Az elmúlt két hétben a gyárba is ellátogattam, próbálva a lehető legtöbbet kihozni az autóból, a mi kocsink azonban valamilyen oknál fogva nem megy jól Ausztriában. Igazán remélem, hogy a következő versenyeken jól fog."

A Mercedes nem csak a fejlesztései által csökkentheti a lemaradását Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Toto Wolff eközben próbált optimista lenni, és kiemelni, hogy bár a fejlesztések fontosak lesznek, a Stájer és az Osztrák Nagydíj közötti javulásuk is megmutatja, hogy az autó megértésével is képesek előrelépni.

Vannak még dolgok, amelyeket megvizsgálunk, és szerintem fejlődni fogunk és ismét versenyben leszünk. Mindig is szkeptikus vagyok és inkább félig üresnek látom a poharat, mint félig telinek, de ha utóbbi nézőpontból nézzük a dolgot, akkor egy kiesére vagyunk attól, hogy mindkét bajnokságban ott legyünk az elejében, úgyhogy ennek még messze nincs vége."