Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton szerint a Mercedes idei utolsó dobása sem lesz elég a Red Bull ellen

2021.07.07. 09:09

Nem valami derűlátó a Brit Nagydíjon érkező fejlesztésekkel kapcsolatban Lewis Hamilton, aki kételkedik benne, hogy ez elég lesz a Red Bull ellen. Főnöke szerint a Mercedes ugyanakkor nem csak az újításokban bízhat.

Az egyéni pontversenyben Max Verstappen mögött már 32 pontos, azaz több mint egy futamgyőzelemnyi hátrányban levő Lewis Hamilton szkeptikus a Mercedes silverstone-i fejlesztéseivel kapcsolatban, amelyek szerinte nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy általuk utolérjék a Red Bullt. Toto Wolff csapatfőnöke viszont bizakodó, és úgy véli, nem csak a fejlesztéseknek köszönhetően javulhatnak.

Hamilton pesszimistaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Wolff elmondása szerint a Brit Nagydíjon az idei utolsó fejlesztések fognak felkerülni a W12-esre, azaz a kocsi lényegében ezután az év hátralevő részében változatlan lesz. Ezért is lehet nagy jelentősége annak, hogy beváljanak az újítások, hiszen jelenleg hátrányban vannak a Red Bullhoz képest. Hamilton azonban nem hiszi, hogy ezzel a lépéssel ledolgozhatják a lemaradást. „Jönnek kisebb fejlesztések, de nem fogják eléggé lecsökkenteni a különbséget. Dolgoznunk kell" – nyilatkozta a hétszeres világbajnok.

„Az elmúlt futamok nehezek voltak, hiszen [Verstappen] nagyjából csak autókázott az élen, úgyhogy nincs túl sok dolog, amit tehetek. Természetesen imádkozom, hogy a következő futamon más legyen a forgatókönyv, de ha megnézzük az autójukat, egyszerűen sínen húzzák – fejtegette Hamilton, aki kiemelte, hogy még a szimulátorba is beült, hogy segítsen az autó jobbá tételében. – Mindent beleadunk. Az elmúlt két hétben a gyárba is ellátogattam, próbálva a lehető legtöbbet kihozni az autóból, a mi kocsink azonban valamilyen oknál fogva nem megy jól Ausztriában. Igazán remélem, hogy a következő versenyeken jól fog."

A Mercedes nem csak a fejlesztései által csökkentheti a lemaradásátForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Toto Wolff eközben próbált optimista lenni, és kiemelni, hogy bár a fejlesztések fontosak lesznek, a Stájer és az Osztrák Nagydíj közötti javulásuk is megmutatja, hogy az autó megértésével is képesek előrelépni. Kis lépést hoznak a fejlesztések, de minden apró lépés számít. Működésre kell bírnunk őket, de láthattuk az abból adódó fejlődést a versenytempóban a múlt hétről a mostanira, hogy jobban megértettük az autót. Vannak még dolgok, amelyeket megvizsgálunk, és szerintem fejlődni fogunk és ismét versenyben leszünk. Mindig is szkeptikus vagyok és inkább félig üresnek látom a poharat, mint félig telinek, de ha utóbbi nézőpontból nézzük a dolgot, akkor egy kiesére vagyunk attól, hogy mindkét bajnokságban ott legyünk az elejében, úgyhogy ennek még messze nincs vége."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK