Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton nem most hosszabbított utoljára szerződést a Mercedesszel

2021.07.07. 19:36

Jelen állás szerint 2023 végéig láthatjuk biztosan a Forma-1-ben Lewis Hamiltont, de Toto Wolff szerint a hétszeres világbajnok 39 éves kora után is a mezőnyben lesz majd.

Az Osztrák Nagydíj előtt Lewis Hamilton két évvel meghosszabbította az idei év végén lejáró szerződését a Mercedesszel, így eldőlt, hogy 2023 végéig a Forma-1-ben marad. A 2023-as szezon végén a most hétszeres világbajnok brit pilóta azonban már közel 39 éves lesz, és mivel korábban azt nyilatkozta, nagyon reméli, hogy 40 évesen már nem lesz a mezőny tagja, sokan úgy gondolják, hogy a most aláírt kontraktus az utolsó F1-es szerződése. Főnöke szerint viszont nem az.

Hamilton 36 évesen is a mezőny egyik leggyorsabbjaForrás: NurPhoto via Getty Images/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Amennyiben Hamilton tartani akarja magát a terveihez és 40 évesen már valóban nem szeretne versenyezni, úgy legfeljebb egy évvel hosszabbíthat majd 2023 után, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint pedig legalább ennyivel fog is.Meglehetősen biztos vagyok benne, hogy nem ez az utolsó szerződése. Mindig eljátszik a gondolattal, hogy ez lehet neki az utolsó, és bizonyos módon mentálisan nyitva hagyja a kaput. De nem ez lesz neki az utolsó" – jelentette ki az osztrák üzletember

Wolff elmondta, hogy szerinte a mostani két éves hosszabbítás pont ideális, mert jövőre új szabályok érkeznek, emiatt fontos a stabilitás, Hamiltont pedig tapasztalata és sebessége miatt jó dolog a csapatban tudni. A Mercedes csapatfőnöke emellett arról is beszélt, hogy korábban voltak köztük súrlódások, de mostanra nagyon erős kötelék alakult ki közöttük, ezért nem volt értelme annak, hogy ne folytassák a közös munkát.

Az évek során barátokká váltakForrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Nagyon erős köteléket alakítottunk ki, amiatt is, mert voltak nehézségeink egymással, amelyeken keresztülmentünk, úgyhogy a mostani egy átlátható kapcsolat. Mindezek felett pedig a teljesítményről szól. Ő nem akarna egy olyan autóban lenni, amelyik látszólag alulteljesít, mi pedig nem akarnánk egy olyan pilótát, akiben már nincs meg a szenvedély. Nagyszerű terveink vannak a jövőre nézve, az idén kemény csata vár ránk, de nagyon motiváltak vagyunk, a partnerségünk pedig folytatódik és további sikerek várnak rá."

Wolff ezután hozzátette, hogy „személy szerint a kapcsolatunk fejlődött, és amellett, hogy nem szeretnék egyetlen más pilótát sem az autónkban, [Hamilton] a barátommá is vált."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK