Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso vigasztalta a pontszerzésről ismét lemaradó Russellt - videó

2021.07.05. 10:30

Fernando Alonso is együttérzett az általa megelőzött George Russell-lel az Osztrák Nagydíj után, hiszen a Williams versenyzőjének 3 körön múlt első pontszerzése a grove-i istálló színeiben. Russell ugyanakkor a 11. helyezéssel sem volt elégedetlen.

George Russellnek 46. nekifutásra sem jött össze, hogy végre megszerezze első Forma-1-es pontjait a Williamsszel. Az Osztrák Nagydíjat a 8. helyről kezdő brit pilóta elmondása szerint „nagyon közel, még oly távol" volt ehhez, hiszen már csak 3 kört kellett volna kibírnia, az őt jó ideje támadó Fernando Alonso azonban a 71 körös futam 68. körében megelőzte őt, és elcsente tőle a 10. helyért járó egy pontot. A grove-iak fiatal pilótáját még a kétszeres világbajnok is sajnálta, Russell azonban nem volt letörve.

Alonso végül elkapta RusselltForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

„Szerintem örülnünk kell az egy pontnak. Nyilván túl kicsi jutalom ez az elvégzett munkáért és az autó teljesítményéért, de ennyire hátulról rajtolva ezt tudtuk ma elérni” – nyilatkozta a szombaton Sebastian Vettel által feltartott, emiatt csak a 14. helyről rajtoló spanyol.Egy kicsit szomorú voltam George miatt, mert csodálatos hétvégét teljesített, és amikor láttam, hogy ő a tizedik, azt kívántam, bárki, csak ne ő legyen előttem. De ilyen a sport. Sokkal jobb gumijaim voltak és sokkal jobb volt a tapadásom a hármas kanyarból kifelé, aminek köszönhetően három körrel a vége előtt meg tudtam előzni őt. A jövőben lesz lehetősége dobogós helyezésekért és győzelmekért harcolni."

Alonso az autóból kiszállva egyből oda is ment Russellhez és megölelgette a jövő egyik nagy reménységét, akit korábban már több nyilatkozatában is magasztalt.

Alonso vigasztalja Russellt

Russell eközben nyilvánvalóan sajnálta, hogy nem jött össze a pontszerzés, ugyanakkor szerinte ehhez csak kívülről nézve volt nagyon közel. „Jó stratégiával a lelkemet is kitettem a pályára. Ha választhatni lehetne, hogy egy ilyen helyzetben ki jöjjön mögötted, nem Fernandót választanád. Magam mögött tartani egy olyan srácot, mint Fernando, akinek a tempója a legjobb öthöz is elegendő lett volna, szinte lehetetlen volt, de megpróbáltam. Közel voltam, mégis oly távol."

Őszintén szólva nem vagyok annyira elkeseredett, mert végső soron azt kapod, amit megérdemelsz, ezek a srácok pedig gyorsabbak voltak nálunk. Szombaton remek munkát végeztünk, de eredendően egy kicsit gyorsabbak voltak nálunk és lehetett rá számítani, hogy megelőznek. Mindent megtettem, amit csak tudtam, de végső soron azzal a tempóval, amivel Fernando rendelkezett, mindig is elkapott volna. Szárnyalt a pályán. Szombaton nem volt szerencséje, valószínűleg az első ötből kellett volna rajtolnia. Számunka most a tizenegyedik hely volt a maximum."

Russell igyekezett a pozitívumokat nézniForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

Russell kiemelte, hogy tulajdonképpen 2019 óta tartó F1-es pályafutásában az Alonso elleni volt az első igazi kerék a kerék elleni csatája, amiben úgy érzi, tisztességgel helytállt, emellett a Q3-ba jutást és a 11. helyezét is pozitívumként értékelte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK