Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen magát is meglepte; Norris szerint Pérez butaságot csinált

2021.07.04. 17:24

A Sergio Pérez kiszorításáért büntetést kapó Lando Norris dobogós helyezése ellenére csalódottan nyilatkozott az Osztrák Nagydíj után, mert a második helyet is elérhetőnek tartotta. Max Verstappennel eközben madarat lehetett volna fogatni.

Az Osztrák Nagydíj első három helyezettje közül a verseny előtt az esélyeit csökkenteni igyekvő Lando Norris volt talán a leginkább csalódott, míg Max Verstappen még saját magát is meglepte azzal, hogy milyen fölényesen nyerte csapata hazai versenyét. Valtteri Bottas is örült annak, hogy dobogóra állhatott, de azért megjegyezte, hogy a Red Bulltól nagyon le voltak maradva.

„Elképesztő. Az autó mintha sínen ment volna, bármilyen gumit raktunk fel rá, élvezetes volt vezetni” – lelkendezett az idei ötödik győzelmét szerző Verstappen.  Őrületes volt, én magam is el vagyok egy kicsit képedve azon, hogy miként ment a mai nap, mert erre én sem számítottam. Mindenki elképesztő munkát végzett. Természetesen mindenki minket tartott a favoritnak, de sosem könnyű szállítani azt, amit ma mi tettünk. Nagy erőfeszítés volt az egész csapattól és a Hondától is, elképesztő volt ez a két hét itt."

Verstappen nagyon boldog volt - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Clive Rose

Verstappen visszatekintett a futam eleji biztonsági autós újraindításra is, amelynél elmondása szerint ébernek kellett lennie, hogy Norris az egyenesben gyors McLarennel ne kapja el, illetve hogy az első körben le tudja magáról szakítani barátját.

És ha már Norris, a negyedik dobogós helyét szerző brit hiába gondolta úgy az időmérő után, hogy reálisan nézve a Red Bullokkal és a Mercedesekkel nem fogja tudni tartani a lépést, és dobogón sem lesz, most a harmadik pozíció is frusztrálta. „Először is nagy köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, az összes szurkolónak. Nagyon szórakoztató, izgalmas és jó verseny volt, de csalódott vagyok, mert másodiknak kellett volna lennünk.  Szerintem [a Pérezzel való ütközés] versenyszituáció volt. A külső íven próbált elmenni, ami kissé buta dolog, és magától ment le a pályáról, még csak nem is löktem meg. Frusztrált vagyok, de örülök is a harmadik helynek. Nagyon jó volt a tempónk."

Norris nem értett egyet a büntetéssel, szerinte semmi rosszat nem tettForrás: AFP/Andrej Isakovic

Norris a verseny végén Bottast üldözte, de 2 másodpercnél nem igazán tudott hozzá közelebb kerülni. Utólag elmondta, hogy simán tartotta a tempót a Mercedesszel, csak az előzéshez nem volt elég gyors. „Nagyon is tudtam vele tartani a tempót, még a turbulenciában is, de nem eléggé ahhoz, hogy DRS-távolságba kerüljek. Amint egy másodperc környékére kerültem, túlságosan elkezdtem küszködni. De jó tudni, hogy ott tudunk lenni, sok éve most először tudtunk versenyezni a Mercedesszel és a Red Bull-lal. Remélhetőleg legközelebb is sikerülni fog." 

Ami Bottast illeti, nemcsak Norris büntetéséből, hanem csapattársa, a sokáig biztos másodiknak tűnő Lewis Hamilton autójának sérüléséből is profitált, összességében pedig elégedett volt a második hellyel. „Egy hellyel jobbat értem el, mint a múlt héten. Csapatként sok pontot szereztünk, de a különbség a tempó terén nagy volt a Red Bullhoz képest. Jó újra a dobogón lenni, szerintem mindent kihoztunk a mai napból. Elég jól kitartottak a kemény gumik, a vége felé elkezdtek elfogyni, de Landónál is. A McLaren meglepően gyors volt ma, és nyomás alá helyezett minket. Van két hetünk Silverstone-ig és van min dolgoznunk, de most csak pezsgőzni szeretnék."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK