Vágólapra másolva!
A Mercedesszel szerződést hosszabbító Lewis Hamilton elárulta, milyen kétségek gyötörték az idei év elején, és korábbi kontraktusa miért csak egy évre szólt. A hétszeres világbajnok azóta rájött, hogy még mindig nagyon élvezi a versenyzést a Forma-1-ben.

Mindössze hónapokkal azután, hogy aláírta csupán egyéves, az idei szezonra szóló szerződését, Lewis Hamilton és a Mercedes már be is jelentette, hogy két évvel meghosszabbították az idei év végén lejáró megállapodásukat, így a hétszeres világbajnok a 2023-as szezon végéig biztosan a mezőny tagja lesz. Az Osztrák Nagydíjon a 36 esztendős sportoló beszélt a maradásának okairól, és arról is, hogy legutóbbi szerződésének aláírásakor milyen kétségek gyötörték.

Hamilton örül, hogy már korán letudták az egyeztetéseket Forrás: NurPhoto via Getty Images/Andrea Diodato/NurPhoto/Nurphoto

Hamilton a szezon 9. versenyének időmérő edzése után kiemelte, hogy mind a Red Bull által a jelenlegi idényben támasztott kihívások, mind a Mercedesen és a Forma-1-en belül a sokszínűségért tett törekvései szerepet játszottak a folytatásban. „Izgalmas, hogy folytatom. Szerintem tavaly és amit most láttok, én személy szerint egy új szakaszba lépek, mert már nem csak a versenyzés van az életemben. Az, ami előttünk áll, a munka, amit végzünk sportágként, hogy sokszínűbbé és befogadóbbá tegyük a helyet. A kezdetektől a részese vagyok ennek, és folytatni akarom. Imádok ezzel a csapattal dolgozni. Azt érzem, hogy folyamatosan kihívás elé állítanak. Az idén szerintem több elé, mint korábban bármikor, ami nagyszerű."

A címvédő azt is megjegyezte, hogy nem tudott érveket felsorakoztatni amellett, hogy miért kellene szögre akasztania a sisakját, így nem is tette.

„Imádom a versenyzést, erre születtem. Továbbra is fittnek és annyira elkötelezettnek érzem magam, mint ezelőtt. Úgyhogy nem láttam okát annak, hogy abbahagyjam."

Hamilton beszélt a szerződése megszületésének körülményeiről is. Legutóbbi hosszabbítását egészen az idei szezon előttig húzták, majd meglepetésre csak egyéves hosszabbítást jelentettek be. Már korábban jelezte ő és Toto Wolff csapatfőnök is, hogy ilyen késlekedést többé nem szeretnének, azt viszont csak most tudhattuk meg, hogy Hamilton volt az, aki csak egy újabb évre akart aláírni, mivel nem volt biztos benne, hogy 2021 után is versenyezni akar.

Ezúttal zökkenőmentesebbek voltak a tárgyalások, mivel személyesen tudtak egyeztetni Wolffal Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Sokkal simább volt, mint decemberben és januárban – állította szembe a mostani szerződésének egyeztetéseit a korábbiéval. – Sok minden zajlott körülöttem karácsonykor és újévkor. Stresszes időszak volt, és Zoomon keresztül csináltuk, ami nem mindig a legproduktívabb. Ez a szerződés sokkal könnyebb volt azt tekintve, hogy Toto és én sokkal több időt töltöttünk együtt, szemtől szemben."

Aztán minden korábbinál jobb és élvezetesebb volt ez az évkezdet, élvezem a hullámvasutat, amin ülünk. Szerintem a legjobb dolog volt, hogy letudtuk a hosszabbítást már a nyári szünet előtt, ami a jövő hónapban jön. Most már koncentrálhatunk arra, hogy a lehető legjobb csapat legyünk."