Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes úgy érzi, az újabb vereség ellenére előrelépett

2021.07.04. 18:59

Toto Wolff szerint nem kapott volna ki ennyire a Mercedes az Osztrák Nagydíjon, ha nem szorul be Lando Norris McLarenje mögé. Az istálló csapatfőnök úgy érzi, előrelépést értek el a Stájer Nagydíj óta.

A Mercedes hátránya tovább nőtt a Red Bull-lal szemben az Osztrák Nagydíjon, és immár 32 pont az egyéni, és 44 pont a konstruktőri pontversenyben. A negyedik helyen végző Lewis Hamilton szerint könnyedén behozta volna az autót a második pozícióban, ha nincs a sérülés a Mercedes W12-esen, Valtteri Bottas szerint pedig számára a második hely volt a maximum. Toto Wolff eközben igyekezett a pozitívumokra tekinteni és kiemelte, hogy a valóságban jobban szerepeltek, mint amit az eredményük mutat.

A Mercedesek nem szerepeltek fényesen, de a tempójuk jobb volt, mint a Stájer Nagydíjon - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

„Már a verseny előtt is mondtam, hogy nagyon nehéz lesz megverni Maxot, de nyilvánvalóan frusztráló ennyi leszorítóerőt veszíteni az autó hátsó részénél és nem megtartani a második helyet, úgyhogy sok pontot veszítettünk ma – nyilatkozta a kerékcserék után a második helyen haladó, végül a sérülés miatt két helyet veszítő Hamilton. – Második lettem volna, hiszen ezen a helyen álltam, amikor hirtelen megtörtént a probléma. Könnyű második hely lett volna, a red bullos srácokat viszont nyilvánvalóan nem lettünk volna képesek elkapni."

Hamilton nem tudta megmondani, hogy hol szedhette össze a sérülést, mivel állítása szerint nem lovagolta meg bárki másnál jobban a kerékvetőt, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke viszont elárulta, hogy

a 10-es kanyar kijáratán, a kerékvetőn haladva vált le egy darab a hétszeres világbajnok Mercedeséről.

„Megnéztük a terhelési mutatókat, és ugyanolyanok voltak, mint egy körrel előtte, úgyhogy ki kell derítenünk, hogy miért történt."

Hamilton sorsát a sérülés pecsételte meg - Galéria!Forrás: AFP/Joe Klamar

Wolff elmondta, hogy összességében a kármentésről szólt a hétvégéjük, de azért nem voltak olyan rosszak, mint amilyennek a végeredményre pillantva tűnhetnek. „Az eredmény rosszabbnak tűnik, mint amilyen a tempónk valójában volt. Beszorultunk a McLaren mögé.

A tempónk valószínűleg ott lehetett volna, talán ahhoz nem elég, hogy megnyerjük a versenyt, de közvetlenül ott volt a Red Bullé mellett, ami előrelépés."  

A Mercedes a soron következő versenyre néhány apró fejlesztéstől remél előrelépést. Hamilton szerint jelenleg mérföldekre vannak a Red Bulltól, és ha nem javulnak, nem lesznek világbajnokok. „Rengeteg munka vár ránk, mindenkire szükségünk van, de tudom, hogy már így is mindenki ezen dolgozik. A Red Bull számos fejlesztést hozott az elmúlt néhány versenyre, miközben mi semennyit. Úgyhogy nekünk is kellenek fejlesztések, hogy a lehető legtöbb teljesítményt találjuk, különben a leggyakrabban az lesz az eredmény, ami ma."

Wolff az érékelése során méltatta Bottast, akinek jó volt a versenytempója. A finn pilóta is elégedett volt a második helyezéssel. „Összességében az egész versenyem erős volt. Az első etapban amint konstatáltam, hogy ez valószínűleg egy kiállás lesz, próbáltam óvni a gumikat és hosszú távban gondolkozni. Szerintem ötödikről rajtolva a második hely volt ma a maximum, és legalább szereztünk néhány pontot a Red Bull-lal folytatott harcban. Max egyértelműen lőtávon kívül volt, de máskülönben rendben volt a futam."

Bottasnak nem lehetett oka panaszra - Galéria!Forrás: Getty Images/EPA-EFE/Christian Bruna

Ami a folytatást illeti, Bottas is a silverstone-i fejlesztésekben bízik. „Ezen a pályán egyértelműen gyorsabbak voltak, ehhez kétség sem férhet. Csapatként egy kicsit kármentést végeztünk és nem buktunk sok pontot. Ezt kellett most tennünk és közben a teljes képet kell néznünk, fejlesztenünk kell az autót és gyorsulnunk kell az egyenesekben, az autónak hatékonyabbnak kell lennie aerodinamikailag. Silverstone-ban lesz néhány új elem a kocsin, amik remélhetőleg előrelépést jelentenek és harcolhatunk velük."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK