Hamilton hosszabbított a Mercedesszel

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 01, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Véget értek a találgatások Lewis Hamilton jövője körül, a hétszeres világbajnok ugyanis két évvel meghosszabbította a szerződését a Mercedes-istállóval, így 2023 végéig biztos marad a Forma-1-ben.

Az utóbbi időszakban már lehetett sejteni, hogy Lewis Hamilton biztosan nem fejezi be Forma-1-es pályafutását az idei szezon végén, hanem meg fogja hosszabbítani 2021 végén lejáró kontraktusát a Mercedesszel. A hosszabbítást végül a vártnál hamarabb, már az Osztrák Nagydíj hétvégéjén bejelentette a csapat, miként azt is, hogy a legutóbbi hosszabbítással ellentétben ezúttal nem egy, hanem további két évre írtak alá a hétszeres világbajnokkal, aki így 2023 végéig biztosan Mercedes-pilóta marad.

Hamilton marad

„Nehéz elhinnem, hogy közel kilenc éve dolgozom ezzel a hihetetlen csapattal. Izgatott vagyok, hogy további két éven át folytatódik a kapcsolatunk – írta közösségi oldalán a Mercedeshez a 2013-as szezonra csatlakozó, a csapattal eddig hat egyéni és hat konstruktőri világbajnoki címet nyerő pilóta. – Annyi mindent elértünk együtt, de még mindig sok dolgot elérhetünk mind a pályán, mind azon kívül. Elképesztően büszke és hálás vagyok azért, ahogyan a Mercedes támogatott a sportban a sokszínűségre és egyenlőségre törekvésemben. Elszámoltathatóak voltak és fontos lépéseket tettek annak érdekében, hogy sokszínűbb csapatot és befogadóbb környezetet hozzanak létre."

„Köszönöm minden elhivatott és tehetséges egyénnek a Mercedesnek, akinek a kemény munkája tette lehetővé, hogy az igazgatótanács továbbra is bízzon bennem. Jövőre új szabályrendszerbe lépünk be, ami kihívásokkal teli és izgalmas lesz, és már alig várom, hogy lássam, mit érhetünk még el együtt" – utalt a 2022-ben érkező új generációs autókra.

Hamilton hosszabbítását üdvözölte Toto Wolff csapatfőnök is, aki a korai aláírás okaként a Red Bull elleni kiélezett csatát jelölte meg.

„Miközben 2022-től új éra veszi kezdetét, nem tudhatnánk jobb pilótát a csapatunkban Lewisnál. Az eredményei ebben a sportágban önmagukért beszélnek, a tapasztalatával, sebességével és versenyképességével pedig ereje teljében van – méltatta Hamiltont az osztrák üzletember. – Élvezzük a csatát az idei szezonban, azért is akartunk korán megegyezni erről a szerződésről, hogy semmi ne vonja el a figyelmünket a pályán zajló eseményekről. Mindig is azt mondtam, hogy amíg Lewisban ég a tűz, addig marad, ameddig csak akar."

Wolff úgy látja, Hamilton 36 évesen pályája csúcsán van Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Steve Etherington

Nem utolsó sorban a Forma-1-nek is örömteli, hogy nem veszíti el legsikeresebb és egyben legismertebb pilótáját. „Ez fantasztikus hír a Forma-1-nek, örülök, hogy Lewis marad még legalább két évet. Elképesztő, amit elért, és tudom, hogy még több van benne. Ő egy globális szupersztár a pályán és azon kívül is, a Forma-1-re gyakorolt pozitív hatása pedig óriási” – nyilatkozta Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója.

Most már csak az a kérdés, hogy jövőre Valtteri Bottas vagy George Russell lesz-e Hamilton csapattársa. A hétszeres világbajnok korábban utalt rá, hogy nem bánná, ha a finn pilóta maradna, de Toto Wolff leszögezte, hogy Hamilton soha nem szólt bele abba, hogy ki üljön a másik Mercedesben. Döntés a Williams fiatal tehetsége és Bottas között a nyári szünet során várható