Társoldalunk:
Hírlevél

Nem mutat jól a tévében, átfesthetik az Aston Martin autóit

2021.07.03. 10:03

Az Aston Martin egyik szponzora, a BWT visszahozná a rikító rózsaszín fényezést a Forma-1-be, de a csapat elnöke és vezetője nem támogatja az elképzelést, de ettől még változhat az autó színe.

Az Aston Martin visszatérésével újra megjelent a Forma-1-ben a híres, brit versenyzöld fényezés is, de a szezon első harmada után úgy tűnik, hiába a szép hagyományok, a színválasztás nem bizonyult megfelelőnek.

Az Aston Martin fényezése nem elég feltűnő, főleg optikán keresztülForrás: AFP/Joe Klamar

Az már eleve konfliktust okozott, hogy az egykori Racing Point névadó főszponzora, a BWT által erőltetett rózsaszín arculat nem passzolt a zöldhöz, ezt még egy pink motívummal úgy-ahogy megoldották, de a zöld árnyalat túlságosan sötét és a televíziós közvetítésben az autó nem mutat jól.

Erre Andreas Weissenbacher, a BWT ügyvezető igazgatója is rámutatott a Speed Week hasábjain, elmondása szerint megpróbálta rávenni Lawrence Strollt, hogy térjenek vissza a rózsaszín megjelenéshez, és egyelőre a legnagyobb csalódásának tartja, hogy a kanadai üzletember nem állt kötélnek.

„Ha az Aston Martinok rózsaszínűek lennének, a főszponzor, a Cognizant is jobban járna, mert nagyobb márkaismertségre tennének szert. Történelmi szemszögből a brit versenyzöld biztosan sokak számára érthető, de nekem nem. Üzleti szempontból ez rossz döntés, jelenleg az Aston Martin nem kiemelkedő a tévében” – sorolta az érveit.

Az üzletember elárulta, hogy nem tárgyal más csapatokkal, szerinte nem önös érdekből, hanem józan érveléssel alátámasztva állítja azt, hogy egy rózsaszín autó „egyszerűen nagyobb figyelmet vonzana és a reklámozás szempontjából nagyobb hatása lenne.” A BWT idén a két osztrák verseny és Sebastian Vettel sisakjának szponzora is.

A Racing Point pink színei még napnyugta után is jól látszottakForrás: Fia Pool

A kérdés felmerült az Osztrák Nagydíj alkalmával is, Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke elismerte, hogy náluk is fejtörést okoz a probléma. „Az biztos, hogy a zöld illik hozzánk, és szerintem látványos szín a napfényben, és amikor szabad szemmel tekintünk rá. Azzal foglalkoznunk kell, hogy a televízióban egy kissé feltűnőbb legyen úgy, hogy ne veszítsük el azt a zöldet, amit élőben látunk.”

Szafnauer egyelőre nem tudta megmondani, hogy ez lehetséges-e, azt viszont kategorikusan kizárta, hogy az Aston Martin ne a brit versenyzöld színben lépjen pályára. „Az Aston Martin hagyományosan zöld, mi pedig az Aston Martin Cognizant csapatot építjük. Úgy gondolom, hogy zöld marad. A Ferrari vörös, az Aston zöld lesz.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK