Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen: A Mercedes gyorsult, szoros csata lesz az időmérőn

2021.07.02. 21:00

A világbajnokságot vezető Max Verstappen szerint a Red Bullnak javulnia kell az új, lágy keverékű gumikon, Sergio Pérez is az új abroncsokkal küszködött a szabadedzéseken.

Fordult a kocka az Osztrák Nagydíj két pénteki szabadedzése között, az elsőt még Max Verstappen zárta az élen, a másodikon viszont a két Mercedes gyorsabb volt nála. A holland pilóta leggyorsabb, lágy gumis köre nem volt hibamentes, ettől függetlenül úgy véli, versenyben lehet a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas ellen.

Verstappen ismét feszült küzdelemre számít - GalériaForrás: AFP/Andrej Isakovic

„A második szabadedzésen nem volt tökéletes a kör, de így is jól éreztem magam az autóban és nem voltak igazi problémáink. A Mercedes elég gyorsnak tűnt a lágyakon, nekünk is fokoznunk kell egy kissé a tempót ezzel a keverékkel, mert a hosszabb etapokon a közepesekkel erősebbnek tűntünk, de végtére is, a versenyen az lesz a legfontosabb” – összegzett a holland pilóta.

Verstappen szerint a Pirelli prototípus abroncsa kiválóan vizsgázott a Brit Nagydíjra tervezett bevetés előtt, a pálya állapotával kapcsolatban megjegyezte, hogy eléggé csúszós volt a szemerkélő eső miatt, de teljesíteni tudták az előírt etapot, így használható adatokat gyűjtöttek a versenytempó várható alakulásáról is.

„Szerintem ezen a hétvégén ismét szoros lesz a küzdelem, a Mercedes egy kissé javult, de majd holnap meglátjuk az időmérőn. A legfontosabb az, hogy a versenyen jól tudjuk kezelni a lágyabb keverékeket” – utalt a holland versenyző arra, hogy a C2-C3-C4 leosztás helyett most C3-C4-C5 összetételű abroncsokat használhatnak a hétvégén.

A gumikopás az élpilótákat a kétkiállásos taktika felé tolhatja, Sergio Péreznek ebben már van gyakorlata, mert a múlt hétvégén is ezzel próbálkoztak, végül sikertelenül. Pérez most is a hosszú etapokon nyújtott teljesítményében bízik, mert egy körön egyelőre nem érzi magát magabiztosnak a lágy abroncsokkal, ezért estére hosszú adatelemzést tervezett.

Pérez ismét messze volt Verstappen tempójától - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Clive Rose

„Kevés üzemanyaggal elég messze voltunk a balansztól, de azt elég gyorsan korrigáltuk. Úgy látjuk, hogy a gumikopás is mérsékeltebb ezekkel a gumikkal, ami szintén kedvező. Jó látni, hogy a Pirelli elhozta a gumikat tesztelni, mielőtt Silverstone-ban használni fogjuk őket. Ma alapvetően sok tapasztalatot szereztünk, nagyszerű látni a Red Bull Ringen a szurkolókat, remélhetőleg jól sikerül az időmérő és a vasárnapi verseny is.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK