Alonso: Verstappen idén jobban szerepel Hamiltonnál

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes, Francia Nagydíj
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 20: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 20, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso állást foglalt az idei vb-címért zajló csatában. Érdekesnek tartja a küzdelmet, örül, hogy Lewis Hamiltonnak idén nincs könnyű dolga.

Kívülállóként figyeli a mezőny Max Verstappen és Lewis Hamilton idei csatáját a 2021-es világbajnoki címért, hiszen a két versenyző alaposan elhúzott mindenki mástól a tempó és a megszerzett pontok tekintetében is. Sebastian Vettel a múlt hétvégén azt mondta, nem igazán figyeli az élen zajló párharcot, Fernando Alonso viszont rajta tartja a szemét az eseményeken.

Verstappen és Hamilton küzd a világbajnoki címért Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Nagyon érdekes kívülről követni és figyelni [a csatát] – nyilatkozta Alonso az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Legalább nem az van, mint az előző években, amikor Lewis küzdött Lewis ellen, néha Valtteri [Bottasszal] is, de nem túl gyakran. Pillanatnyilag izgalmasabb a bajnokság, így kissé nagyobb adrenalinszinttel nézhetjük Abu-Dzabiig. Szerintem ez jó dolog.”

Alonso kétszer nyerte meg az F1-es világbajnokságot 2005-ben és 2006-ban, de 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben is harcban volt a végső győzelemért egészen az utolsó futamig. Jól ismeri Hamiltont is, hiszen 2007-ben pontegyenlőséggel zártak csapattársakként, az elmérgesedett viszonyukat később rendezték, és a spanyol pilóta méltatta is a brit ellenfelét, de most nem őt tartja esélyesnek.

„Jelenleg nálam Max a favorit, mert jobban teljesít, de az összes csapat szereplésétől és a fejlesztésektől függően gyorsan változhatnak a dolgok. A távolból figyeljük a fejleményeket” – utalt arra, hogy a Red Bull és a Mercedes, de főleg a két éllovas már az első nyolc futam alapján teljesen kiemelkedett a mezőnyből.

A spanyol pilóta mellett pont Verstappen foglalt helyet az FIA sajtótájékoztatóján. Bár a holland tehetség korábban gyakran hadilábon állt a tekintéllyel, de elmondta, gyerekkorából emlékszik arra, ahogy Alonso versenyzett, ő pedig megjegyezte, hogy Verstappen édesapjával is szerepelt közösen a mezőnyben, már akkor is nagy rajongótábor kísérte őket.

Alonso tudja, milyen feladat világbajnokságot nyerni Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Alonso abban viszont kételkedik, hogy az F1-ben valaha is Verstappen csapattársa lehetne. „Talán lesz majd lehetőségünk a jövőben, de igazából, valószínűleg nem a Forma-1-ben, nem hinném, hogy ez lehetséges, de ki tudja, mit hoz a jövő. Szerintem mindketten imádunk versenyezni, egyszer jó lenne közös csapatba kerülni a hosszútávú versenyzésben vagy Le Mansban.”