Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso: Verstappen idén jobban szerepel Hamiltonnál

2021.07.02. 06:09

A kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso állást foglalt az idei vb-címért zajló csatában. Érdekesnek tartja a küzdelmet, örül, hogy Lewis Hamiltonnak idén nincs könnyű dolga.

Kívülállóként figyeli a mezőny Max Verstappen és Lewis Hamilton idei csatáját a 2021-es világbajnoki címért, hiszen a két versenyző alaposan elhúzott mindenki mástól a tempó és a megszerzett pontok tekintetében is. Sebastian Vettel a múlt hétvégén azt mondta, nem igazán figyeli az élen zajló párharcot, Fernando Alonso viszont rajta tartja a szemét az eseményeken.

Verstappen és Hamilton küzd a világbajnoki címértForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Nagyon érdekes kívülről követni és figyelni [a csatát] – nyilatkozta Alonso az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Legalább nem az van, mint az előző években, amikor Lewis küzdött Lewis ellen, néha Valtteri [Bottasszal] is, de nem túl gyakran. Pillanatnyilag izgalmasabb a bajnokság, így kissé nagyobb adrenalinszinttel nézhetjük Abu-Dzabiig. Szerintem ez jó dolog.”

Alonso kétszer nyerte meg az F1-es világbajnokságot 2005-ben és 2006-ban, de 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben is harcban volt a végső győzelemért egészen az utolsó futamig. Jól ismeri Hamiltont is, hiszen 2007-ben pontegyenlőséggel zártak csapattársakként, az elmérgesedett viszonyukat később rendezték, és a spanyol pilóta méltatta is a brit ellenfelét, de most nem őt tartja esélyesnek.

„Jelenleg nálam Max a favorit, mert jobban teljesít, de az összes csapat szereplésétől és a fejlesztésektől függően gyorsan változhatnak a dolgok. A távolból figyeljük a fejleményeket” – utalt arra, hogy a Red Bull és a Mercedes, de főleg a két éllovas már az első nyolc futam alapján teljesen kiemelkedett a mezőnyből.

A spanyol pilóta mellett pont Verstappen foglalt helyet az FIA sajtótájékoztatóján. Bár a holland tehetség korábban gyakran hadilábon állt a tekintéllyel, de elmondta, gyerekkorából emlékszik arra, ahogy Alonso versenyzett, ő pedig megjegyezte, hogy Verstappen édesapjával is szerepelt közösen a mezőnyben, már akkor is nagy rajongótábor kísérte őket.

Alonso tudja, milyen feladat világbajnokságot nyerniForrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Alonso abban viszont kételkedik, hogy az F1-ben valaha is Verstappen csapattársa lehetne. „Talán lesz majd lehetőségünk a jövőben, de igazából, valószínűleg nem a Forma-1-ben, nem hinném, hogy ez lehetséges, de ki tudja, mit hoz a jövő. Szerintem mindketten imádunk versenyezni, egyszer jó lenne közös csapatba kerülni a hosszútávú versenyzésben vagy Le Mansban.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK