Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton: A szezon felénél sem járunk, a vb-címre hajtok

2021.07.01. 18:51

Lewis Hamilton nem esett pánikba az egyre növekvő hátránya láttán, továbbra is a nyolcadik világbajnoki címére hajt. A Mercedes pilótája tudta, hogy jönnek még fejlesztések.

A Stájer Nagydíj után szokatlanul nagyra, 18 pontra nőtt Lewis Hamilton hátránya a Forma-1-es világbajnokságban, de a brit pilóta nem adja fel, továbbra is a nyolcadik világbajnoki címére hajt. A lemaradás nem behozhatatlan, hiszen egy 2. hely pontértékével egyenlő, de ha Max Verstappen és a Red Bull továbbra is megbízható marad, a nyári szünetet valószínűleg az élen állva várhatják.

Hamilton jelenleg az üldöző szerepét tölti beForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

A világbajnoki címvédő Hamilton jól kezdte a szezont, az első négy futamból hármat megnyert és egy szerencsés 2. helyet szerzett, azóta viszont egy 7. hely, egy kiesés és két 2. hely a mérlege, míg Verstappen három győzelmet és egy kiesést számlálhat, de a lenullázott versenyét is csapattársa, Sergio Pérez nyerte meg.

Nyilvánvalóan remek munkát végeztek az előző négy verseny során – mondta Hamilton. – Monaco óta nagyon nehéz dolgunk van, az egy kisebb katasztrófa volt a számunkra, majd Baku is. Franciaországban és a múlt hétvégén jobb volt a helyzet, ugyanakkor egy lépéssel előrébb járnak nálunk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy csökkentsük a hátrányt. Még a szezon felénél sem járunk, úgyhogy továbbra is a bajnoki címre hajtok.”

A Mercedes az elmúlt négy versenyhétvégén a pole pozíciót és a győzelmet sem tudta megszerezni, ez legutóbb a Spanyol Nagydíjon sikerült nekik, igaz, négyből kétszer a Ferrari, kétszer pedig Verstappen indult az élről. Szombatonként általában közelebb tudnak kerülni a futamokon viszont a Red Bull felé billen a mérleg nyelve.

Szeretnénk, ha jobb lenne a tempónk, és nem csak az időmérőn, hanem a futamon is a kihívójuk lehetnénk." „Továbbra is lépéseket tesznek előre, de nem hagyom, hogy az aggodalmaskodás negatív hangulata béklyóként hasson. Most csak annyit tehetek, hogy minden energiámat abba fektetem, hogy a lehető legjobban felkészüljek, segítsem a mérnököket és sokat egyeztessünk.” 

A világbajnoki címvédőt nem törték meg a közelmúlt gyengébb eredményeiForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

„Most össze kell fognunk, a lehető legjobban kell dolgoznunk, hogy megoldhassuk a gondokat, bármi is legyen az. Ezt fogjuk tenni, ezért vagyunk világbajnokok és meggyőződésem, hogy a csapat meg tudja csinálni.”

A Stájer Nagydíj után nagy port vert fel Toto Wolff kijelentése, mely szerint leálltak az idei autó fejlesztésével, ezt James Allison később pontosította, és Hamilton is elismerte, hogy amikor újításokat kért a csapattól, valójában tudta, hogy számíthat még új alkatrészekre.

„Tudtam, hogy jönnek még fejlesztések – erősítette meg az FIA sajtótájékoztatóján. – Végül is, mindenki teljes gőzzel dolgozik. Egyre jobban kiismerjük ezt az autót. Rájövünk új dolgokra, hogy hol kell nyomnunk és még nagyobb teljesítményt kisajtolni. Bízom a csapatban, hogy idővel képesek leszünk erre.”  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK