Új főnök a Red Bullnál, Pérez kisfia átvette a garázs irányítását

Forma-1, Sergio Pérez, Red Bull Racing, Stájer Nagydíj
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 26: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing with his son Sergio qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 26, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lazulnak a koronavírus miatti megszorítások a Forma-1-ben, ennek köszönhetően Sergio Pérez kisfia is meglátogathatta édesapját a Stájer Nagydíj alkalmával. Rögtön át is vette az irányítást a garázsban.

A Forma-1-es pilótákra általában elszánt gladiátorokként tekint a közönség, de sokan közöttük már családapák, akik a szinte folyamatos versenyzés miatt egyre több időt töltenek az otthonuktól távol. Többen is hermetikusan elszigetelik a szeretteiket a nyilvánosságtól, de akadnak kivételek.

A rendkívül zárkózott Kimi Räikkönen általában szívesen beszél gyermekeiről és ifjú szurkolók felé is tett már szép gesztusokat, a múlt hétvégén pedig Sergio Pérez kisfia varázsolta el a Red Bull garázsát, rögtön ki is nevezték őt főmérnöknek és a cukorkák igazgatójának.

A kis Sergióról a Red Bull készített egy rövid összeállítást, körbevezették őt a garázsban, megmutatták neki az apukája autóját és annak kormánykerekét, természetesen nem maradhattak el a fejhallgatók sem, és üléspróbán is járt az RB16B-ben, amellyel édesapja megnyerte az Azeri Nagydíjat.

A hároméves gyermek beleszületett édesapja pályafutásába, hiszen Pérez már 2011 óta a mezőny állandó tagja, a hétvégi Osztrák Nagydíj a 200. versenyének ígérkezik a Forma-1-ben, mivel a 2011-es Monacói és Kanadai Nagydíjon sérülés, a 2014-es Malajziai Nagydíjon műszaki hiba miatt nem tudott elrajtolni, tavaly pedig két teljes nagydíjhétvégét kihagyott a koronavírus-fertőzés miatt.