A Senna-film készítője egyedülálló sorozatot csinál az F1 korábbi vezéréről

Forma-1, Bernie Ecclestone, Kitzbühel
KITZBUEHEL, AUSTRIA - JANUARY 24: Bernie Ecclestone of United Kingdom during the Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G on January 24, 2020 in Kitzbuehel, Austria. (Photo by Klaus Pressberger/SEPA.Media /Getty Images)
Vágólapra másolva!
Dokumentumfilm-sorozat készül a Forma-1 korábbi vezéréről, a most 90 éves Bernie Ecclestone-ról, méghozzá a nagysikerű Senna-film készítője által.

"Lucky!" címmel nyolcrészes dokumentumfilm-sorozat készül Bernie Ecclestone-ról, az F1 korábbi ügyvezető igazgatójáról és mindenható uráról. A 90 esztendős üzletember 2017-ben távozott a sportág éléről, de azóta is aktív életet él és rendszeresen elmondja a véleményét az általa sikerre vitt száguldó cirkuszról. A BAFTA-díjas "Senna" című dokumentumfilmet is jegyző Manish Pandey által készített alkotás Ecclestone teljes életét feldolgozza majd.

Ecclestone teljes betekintést engedett az életébe Forrás: Getty Images/2020 Klaus Pressberger/Klaus Pressberger

Hogy milyen minőségre számíthatunk az elkészült sorozattól, azt egyrészt a "Senna", másrészt pedig az is előrevetíti, hogy

Pandey példátlan hozzáférést kapott az F1 jogtulajdonosától több tízezer órányi archív felvételhez, a képanyag így minden bizonnyal lélegzetelállító lesz.

De persze az alkotás gerincét az adja majd, hogy a koronavírus-járvány során Ecclestone-nal interjúsorozat készült a svájci Gstaadban található otthonában. „Bernie nemcsak a valaha volt egyik legnagyobb sportimpresszárióként eltöltött napjaira, hanem az egész életére vissza tudott tekinteni.

Öröm, hogy először teljes egészében elmondhatjuk a rendkívüli történetét" – idézi a variety.com Pandey-t.

„Ez az első alkalom, hogy megbíztam valakiben, hogy mondja el az én történetemet és a Forma-1 történetét – nyilatkozta az F1 korábbi vezére. – Manish az egyetlen történetmesélő és rendező, aki szerintem vászonra tudja vinni mindezt. És ő nemcsak nagyszerű történetmesélő, hanem nagy rajongó is. Azóta nézi a Forma-1-et, hogy megtanult járni, és hatalmas a lexikális tudása a világról és annak mozgatóiról, a szenvedélye pedig páratlan."

Az évtizedek során Ecclestone a sportág legnagyobb sztárjainak biztosította a platformot ahhoz, hogy az F1 hallhatatlanjai közé emelkedjenek Forrás: Getty Images/Mark Thompson

Noha Ecclestone leköszönése és a Liberty Media 2017-es hatalomátvétele után három éven át még tiszteletbeli elnök volt, valójában nem ápolt jó kapcsolatot Chase Carey-vel. Az amerikai üzletembert váltó Stefano Domenicalival azonban a jelek szerint jobb a kapcsolata. „A Forma-1 egy igazán globális sport több mint 70 éves történelemmel, amit Bernie hozott létre és óriási szerepe volt abban, hogy az F1 azzá vált, ami ma – nyilatkozta a sorozat kapcsán az F1 jelenlegi elnök-vezérigazgatója. – Félmilliárd szurkolóval világszerte és versenyekkel 23 országban óriási érdeklődés övezi a sportágat. Lelkes várakozás előzi meg ezt a dokumentumfilm-sorozatot, amely a sport egyik legérdekesebb karakterének életébe kalauzolja el a nézőt."