Társoldalunk:
Hírlevél

Nem akar feszültséget, Schumacher csendben szurkol a német csapatnak

2021.06.29. 09:29

Közös sütögetéssel hálálja meg a szerelők munkáját Mick Schumacher, és a brit csapattagokra tekintettel inkább nem a német válogatott mezében jelenik meg a keddi meccs előtt.

Összejövetelt szervezett keddre Mick Schumacher, közös sütögetéssel mond köszönetet szerelőinek, akik a monacói balesete után megfeszített munkával összerakták az autóját. A német fiatal erről a Bildnek beszélt a múlt vasárnap megrendezett Stájer Nagydíj után. A helyszín adja magát, hiszen a mezőny most hétvégén is a Red Bull Ringen versenyez.

Schumacher erősíti a csapategységetForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

Schumacher steakkel és kolbásszal készül, valamint helyi finomságokkal, bár a lapnak elismerte, hogy ő maga nem a grillezés nagymestere. Az alkalom érdekessége, hogy pont kedd este játszik a labdarúgó Európa-bajnokságon Anglia és Németország csapata, az amerikai kézben lévő istálló szerelőinek nagy része angol, Schumacher viszont nyilván a német válogatottnak szurkol.

Meglátom, mit tehetek – mondta Schumacher azzal kapcsolatban, hogy válogatott mezben megy-e az összejövetelre. – Végül is, szerintem egy kissé pártatlanabb leszek majd az este folyamán. Nem akarom megkockáztatni, hogy balhé legyen” – viccelődött a német pilóta, aki édesapjához hasonlóan nagyon odafigyel a csapategység kialakítására.

A versenyzők egy része hasonló gesztusokkal épít maga köré csapatot, Michael Schumacher és honfitársa, Sebastian Vettel is híres arról, hogy beosztástól függetlenül mindenkire odafigyel a munkatársai között és bónuszokkal, ajándékokkal vagy egyéb személyes élményekkel honorálják a sikerért tett erőfeszítéseket.

A német fiatallal kapcsolatban a Red Bull Ringen felmerült, hogy a jövője nem a Haashoz, hanem a bizonytalan hátterű Alfa Romeóhoz (Sauber) kapcsolódhat. Egyelőre nem tudni, hogy az Alfa Romeo meghosszabbítja-e a névadó szponzori szerződését a Sauberrel és Joe Saward szakblogger szerint a Távol-Keleten befektetőket is keresnek a csapatnak.

Schumacher korábban tesztelt az Alfa Romeo színeiben, de meglepetésre a Haasnál kötött kiForrás: Sauber Group

Ettől függetlenül Schumacher nem zárta ki, hogy átigazol a svájci istállóhoz. „A jelenben élek, itt és most – felelte a német Sky kérdésére, amikor az esetleges csapatváltásról kérdezték őt. – Nem sokat gondolkodtam még a jövő éven. Meglátjuk, végül mi lesz, de biztos vagyok benne, hogy hallani fognak róla.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK