Nem akar feszültséget, Schumacher csendben szurkol a német csapatnak

Forma-1, Mick Schumacher, Haas, Stájer Nagydíj
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 24: Mick Schumacher of Germany and Haas F1 walks the track during previews ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 24, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Közös sütögetéssel hálálja meg a szerelők munkáját Mick Schumacher, és a brit csapattagokra tekintettel inkább nem a német válogatott mezében jelenik meg a keddi meccs előtt.

Összejövetelt szervezett keddre Mick Schumacher, közös sütögetéssel mond köszönetet szerelőinek, akik a monacói balesete után megfeszített munkával összerakták az autóját. A német fiatal erről a Bildnek beszélt a múlt vasárnap megrendezett Stájer Nagydíj után. A helyszín adja magát, hiszen a mezőny most hétvégén is a Red Bull Ringen versenyez.

Schumacher erősíti a csapategységet Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

Schumacher steakkel és kolbásszal készül, valamint helyi finomságokkal, bár a lapnak elismerte, hogy ő maga nem a grillezés nagymestere. Az alkalom érdekessége, hogy pont kedd este játszik a labdarúgó Európa-bajnokságon Anglia és Németország csapata, az amerikai kézben lévő istálló szerelőinek nagy része angol, Schumacher viszont nyilván a német válogatottnak szurkol.

– mondta Schumacher azzal kapcsolatban, hogy válogatott mezben megy-e az összejövetelre. – Végül is, szerintem egy kissé pártatlanabb leszek majd az este folyamán. Nem akarom megkockáztatni, hogy balhé legyen” – viccelődött a német pilóta, aki édesapjához hasonlóan nagyon odafigyel a csapategység kialakítására.

A versenyzők egy része hasonló gesztusokkal épít maga köré csapatot, Michael Schumacher és honfitársa, Sebastian Vettel is híres arról, hogy beosztástól függetlenül mindenkire odafigyel a munkatársai között és bónuszokkal, ajándékokkal vagy egyéb személyes élményekkel honorálják a sikerért tett erőfeszítéseket.

A német fiatallal kapcsolatban a Red Bull Ringen felmerült, hogy a jövője nem a Haashoz, hanem a bizonytalan hátterű Alfa Romeóhoz (Sauber) kapcsolódhat.

Egyelőre nem tudni, hogy az Alfa Romeo meghosszabbítja-e a névadó szponzori szerződését a Sauberrel és Joe Saward szakblogger szerint a Távol-Keleten befektetőket is keresnek a csapatnak.

Schumacher korábban tesztelt az Alfa Romeo színeiben, de meglepetésre a Haasnál kötött ki Forrás: Sauber Group

Ettől függetlenül Schumacher nem zárta ki, hogy átigazol a svájci istállóhoz. „A jelenben élek, itt és most – felelte a német Sky kérdésére, amikor az esetleges csapatváltásról kérdezték őt. – Nem sokat gondolkodtam még a jövő éven. Meglátjuk, végül mi lesz, de biztos vagyok benne, hogy hallani fognak róla.”