Räikkönent, a Jégembert sem kímélte a jégvihar a svájci otthonában

Forma-1, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo, Stájer Nagydíj
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 24: Kimi Raikkonen of Finland and Alfa Romeo Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 24, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es pilótáknak is lehetnek igazán hétköznapi problémáik, a Jégemberként is becézett Kimi Räikkönen svájci otthonára egy heves jégeső csapott le, komoly károkat okozva.

A két ausztriai F1-es nagydíj között néhány napot otthonában tölt Kimi Räikkönen, de az időjárás szempontjából ebben nem volt sok köszönet, hétfőn ugyanis óriási jégdarabok hullottak az égből, apokaliptikus hangulatot előidézve.

Räikkönen a rá jellemző, praktikus hozzáállással nyugtázta az Instagramon, hogy a felvételek alapján golflabdányi jégdarabok csaptak le az otthonára, azok kárt tettek a tető üvegelemeiben, valamint a szolgálati autójában, egy Alfa Romeo Stelvióban is.

Az autó összes üvege betört, ráadásul, ahogy a jégesők esetében ez elkerülhetetlen, a lemezek is behorpadtak, ezért Räikkönen a közösségi oldalon kért segítséget a gyártótól, és a legfrissebb sztorija alapján kedden már megoldást is találtak a problémára.

A 2007-es világbajnok nemrég kellemesebb élményeket is szerezhetett az olasz márka utcai autójával, az új Giulia GTAm-mel, amelynek kifejlesztésében tesztpilótaként is részt vett. A gyártó a napokban hozott nyilvánosságra egy új videót, amelyen az utolsó tesztnap látható.

Räikkönen elmondta, egy olyan autót szerettek volna létrehozni, amivel lehet gyors köröket is teljesíteni, de alkalmas a hétköznapi közlekedésre is.