Társoldalunk:

Räikkönent, a Jégembert sem kímélte a jégvihar a svájci otthonában

2021.06.29. 18:07

A Forma-1-es pilótáknak is lehetnek igazán hétköznapi problémáik, a Jégemberként is becézett Kimi Räikkönen svájci otthonára egy heves jégeső csapott le, komoly károkat okozva.

A két ausztriai F1-es nagydíj között néhány napot otthonában tölt Kimi Räikkönen, de az időjárás szempontjából ebben nem volt sok köszönet, hétfőn ugyanis óriási jégdarabok hullottak az égből, apokaliptikus hangulatot előidézve.

Räikkönen a rá jellemző, praktikus hozzáállással nyugtázta az Instagramon, hogy a felvételek alapján golflabdányi jégdarabok csaptak le az otthonára, azok kárt tettek a tető üvegelemeiben, valamint a szolgálati autójában, egy Alfa Romeo Stelvióban is.

Az autó összes üvege betört, ráadásul, ahogy a jégesők esetében ez elkerülhetetlen, a lemezek is behorpadtak, ezért Räikkönen a közösségi oldalon kért segítséget a gyártótól, és a legfrissebb sztorija alapján kedden már megoldást is találtak a problémára.

A 2007-es világbajnok nemrég kellemesebb élményeket is szerezhetett az olasz márka utcai autójával, az új Giulia GTAm-mel, amelynek kifejlesztésében tesztpilótaként is részt vett. A gyártó a napokban hozott nyilvánosságra egy új videót, amelyen az utolsó tesztnap látható.

Räikkönen elmondta, egy olyan autót szerettek volna létrehozni, amivel lehet gyors köröket is teljesíteni, de alkalmas a hétköznapi közlekedésre is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK