Társoldalunk:
Hírlevél

Költözik az Orosz Nagydíj, Szocsi jövőre búcsúzik

2021.06.26. 13:52

Hamarosan új helyszínen rendezik meg a Forma-1-es Orosz Nagydíjat, amely kilenc fellépés után elhagyja Szocsit.

Az Orosz Nagydíj 2014-ben mutatkozott be a Forma-1-ben az az évi téli olimpiának otthon adó Szocsiban, azóta pedig minden évben a több ízben is igen unalmas versenynek otthont adó komplexum látja vendégül a mezőnyt, de már csak 2022-ig, 2043-tól ugyanis új helyszínen rendezik meg a versenyt.

Az Igora Drive madártávlatból

Az Orosz Nagydíj új helyszíne 2023-tól a nemrég épült, Szentpétervár melletti Igora Drive-versenypálya lesz, amelyet már korábban is szóba hoztak az F1-es futam rendezésével, miután tavaly megszerezte az ehhez szükséges FIA-licencet. A futam költözését Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója erősítette meg.Örömmel erősítem meg, hogy az orosz partnereinkkel folytatott intenzív közös munka és az Igora Drive részletes értékelését követően a Forma-1 2023-tól ezen a csodálatos pályán fog versenyezni. Le vagyok nyűgözve Szentpétervártól, és úgy gondolom, hogy az Orosz Nagydíj az Igora Drive-on elképesztő esemény lesz" – tekintett előre az olasz.

Egy kör utcai autóval az Igora Drive-on

Közleményében az F1 azt ígérte, hogy a következő hónapokban fognak részleteket közölni a szentpétervári futamról, és várják, hogy az idén és jövőre még visszatérjenek az egyébként 2025 végéig szerződéssel rendelkező Szocsiba.

A Hermann Tilke cége által tervezett, Szentpétervártól 50 km-re fekvő, 4 kilométer hosszú és 15 kanyarból álló Igora Drive tavaly már komoly nemzetközi sorozatnak adott volna otthont, de a német túraautó-bajnokság (DTM) tavaly májusi futamát a koronavírus-járvány miatt végül törölni kellett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK