Társoldalunk:
Hírlevél

Mégis lesz idén Török Nagydíj, Szingapúr helyett mennek Isztambulba

2021.06.25. 11:20

Kanada helyett egyszer már beugrott, de júliusban szintén elmarad a Török Nagydíj, októberben viszont a tervek szerint mégis megrendezik az isztambuli futamot, a Szingapúri Nagydíj helyett.

Újabb változás történt a 2021-es Forma-1-es világbajnokság versenynaptárában, a Szingapúri Nagydíj korábban bejelentett törlése után a mezőny Isztambul felé veszi majd az irányt, és 2021. október 1-3. között ismét megrendezik a Török Nagydíjat.

Tavaly nagyon izgalmas versenyt rendeztek IsztambulbanForrás: Anadolu Agency via Getty Images/2020 Anadolu Agency/Anadolu Agency

A futam tavaly beugróként kapcsolódott be ismét az F1 körforgásába, idén már egyszer beépítették a menetrendbe, de júliusban a koronavírus miatti nemzetközi utazási korlátozások okán törölni kellett, a promóter viszont jelezte, hogy egy későbbi időpontban szívesen rendeznének versenyt.

Az egyeztetések úgy tűnik, eredményre jutottak, az F1 jogtulajdonosa biztos abban, hogy a szigorú egészségügyi előírásokat betartva biztonságban elutazhatnak a helyszínre. Az F1-ben idén eddig több, mint 44 ezer koronavírus tesztet végeztek el, ebből 27 bizonyult pozitívnak, vagyis 0,06%-os a fertőzöttségi ráta, közben egyre jobb az átoltottság aránya is.

„Örülünk, hogy visszamehetünk Törökországba, az Intercity Istanbul Park pályára. Reméljük, hogy újabb szenzációs versenyünk lesz a világ egyik legjobb pályáján” – mondta Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója, aki köszönetet mondott a pálya menedzsmentjének és kifejezetten Vural Aknak a verseny megszervezéséért.

Megmutattuk, hogy továbbra is képesek vagyunk alkalmazkodni és nagy az érdeklődés a sportágunk iránt, sok helyen reménykednek abban, hogy nagydíjat rendezhessenek. Az év eleje óta nagyon jó tárgyalásokat folytatunk más promóterekkel is, folytatjuk velük a szoros együttműködést a mostani időszak közepette is.”

Jellegzetes helyszínForrás: XPB / James Moy Photography Ltd

Isztambul közkedvelt helyszín a mezőnyben, elsősorban a nehéz 8-as kanyar miatt, de a pálya más részeit is szeretik a versenyzők, bár tavaly bírálták az újraaszfaltozott, rendkívül csúszós felületet, a gyenge tapadást a heves esőzés is súlyosbította. Ezeknek is köszönhetően az előző szezon egyik legizgalmasabb versenyét rendezték a pályán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK