Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen: Hamilton törölt köre miatt csalóka az eredmény

2021.06.25. 17:54

A Red Bull pilótái elégedettek a Stájer Nagydíj első edzésnapja után, de mindketten szoros csatára készülnek a Mercedes ellen. Pérez tudja, hogy nagy ugrásra van szüksége.

Papíron remek eredményeket ért el Max Verstappen a Stájer Nagydíj első két szabadedzésén, hiszen mindkét esetben ő zárta az élen a tréningeket, de ehhez az kellett, hogy az elsőn Valtteri Bottas, a másodikon Lewis Hamilton körét töröljék, vagyis a Red Bull hazai pályáján a nyers tempó tekintetében egyelőre a Mercedes áll jobban.

Verstappen volt a leggyorsabb, hivatalosan - GalériaForrás: AFP/Joe Klamar

Az AWS elemzése szerint a különbség minimális, maximum 0,1 másodperc a lágy gumikon, és Hamilton is azt mondta, hogy a gyors Red Bullokra számít. Ezzel Verstappen is egyetértett, szerinte „alapvetően jó” napja volt a csapatnak, és bár vannak átnézendő dolgok, ezt a pénteki edzések után normálisnak tartja.

„Pillanatnyilag nagyon elégedett vagyok azzal, ahol tartunk az autóval. A második edzésen Lewisnak volt jobb köre, de azt törölték, úgyhogy az összkép kissé másként fest, mint ahogy a köridőtáblázaton látszik. Arra számítunk, hogy mindkét csapat az élen lesz. Az időjárás-előrejelzés folyamatosan változik, meglátjuk, holnap mi lesz, de szerintem ismét nagyon szoros csatára számíthatunk.”

Verstappen a második szabadedzésen sokkal gyorsabbnak tűnt csapattársánál, Sergio Péreznél, aki mindössze a 9. helyre ért oda, a nap folyamán meg is pördült és nem sokat mutatott abból a formából, amire az előző futamokon képes volt. Viszont, a mexikói pilóta nem esett pánikba.

„Trükkösek voltak a körülmények a pályán a második szabadedzés elejétől, de az edzés során javult a helyzet. A mi szempontunkból egy kissé finomítanunk kell, de az biztos, hogy van még potenciál az autóban, óriási különbséget okozhat, ha találunk néhány tizedet.”

Verstappen és Pérez (képünkön) is különleges sisakban versenyez a hétvégén - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Még mindig tanulom, hogy mi a legjobb beállítás ehhez az autóhoz, most is szánunk időt a mérnökeimmel arra, hogy ezt eltaláljuk. Szerintem holnap jó helyzetben lehetünk, a hosszú etapok is ígéretesek, úgyhogy harcban lehetünk, ha találunk még néhány tizedet. Remélhetőleg sikerül majd jó kört összerakni a Q3-ban.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK