Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas több pályatársa is véleményt nyilvánított különböző online felületeken a finn pilóta bokszutcai megpördülése után. Pont az F1 történetének bohóca vette a legkomolyabban a látottakat.

A Red Bull Ringen is folytatódik Valtteri Bottas idei vesszőfutása. A finn pilóta a leggyengébb szezonját futja, mióta 2017-ben a Mercedeshez szegődött, a viszontagságos időszakát csapaton belül folyamatos vereségek, ritka műszaki hibák, nagyrészt önhibáján kívüli balesetek, utazási nehézségek fémjelzik, és most már egy olyan hiba is, amit sokáig felemlegetnek majd neki.

Bottas a Stájer Nagydíj második szabadedzésén a bokszutcai szerelőállásból kigyorsítva elvesztette az uralmát az autója fölött, megpördült, és a McLaren szerelőinek kellett irányba állítani őt. A wokingi csapatnál felháborodtak a veszélyes helyzet láttán, Bottas viszont úgy vélte, „normális” hiba volt a megcsúszás, mert az eddigiekkel ellentétben 2-es fokozatban próbált kigyorsítani.

A sportfelügyelők is veszélyesnek tartották az esetet, ezért három rajthelyes büntetést adtak és két büntetőpontot is beírtak Bottasnak, majd a finn pilótát jelenlegi és egykori pályatársai is célkeresztbe vették, persze elsősorban humoros megjegyzésekkel.

Pont a McLarent erősítő Daniel Ricciardo az Instagramon egy kommentben azt írta: „A garázsból kifelé driftelés jól áll nekem. A bokszból kifelé driftelés nem áll jól Valterrinek [sic]” – csipkelődött az ausztrál, és a McLaren stratégája, Randeep Singh is csatlakozott hozzá a Twitteren. „Ilyen az, amikor az ember elhalad az egykori/kedvenc stratégája mellett” – utalt a közös williamses időszakukra.

Az Instagramon kommentelt Romain Grosjean is, aki Silverstone-ban maga is elkövetett egy hasonló akciót, igaz, ő nem közvetlenül a szerelők között pördült meg, de így is sokáig élcelődött rajta a közvélemény. „Megpördülés a bokszutcában, üdv a klubban, Valtteri Bottas” – írta egy sírva nevetős emojival kiegészítve.

Ha valakire lehetett számítani ebben a témában, akkor az Inoue Taki volt, a Forma-1 történetének egyik legkevésbé alkalmas, de legönironikusabb pilótája. Meglepetésre a japán veterán most nem viccelt, hanem empatikusan posztolt Bottas megingásáról. „Még Inoue Taki sem csinált ilyet – kezdte a szokásos, egyesszám harmadik személyű megfogalmazásban. – Mentálisan nagyon kimerült lehet.”