Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton gyorsan leszerződne a Mercedesszel, nem akar új csapattársat

2021.06.24. 16:57

Lewis Hamilton elárulta, zajlanak a tárgyalások a Mercedesszel a szerződése meghosszabbításáról. Úgy érzi, könnyedén mennek az egyeztetések, reméli, hogy hamarosan megállapodnak.

Várhatóan folytatódik a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton pályafutása, miután a korábbi, erre utaló nyilatkozatok után a brit pilóta elmondta, elkezdett egyeztetni Toto Wolff csapatfőnökkel. „Nem tudok sokat hozzáfűzni, beszéltünk már erről, és a dolgok pozitívan alakulnak” – nyilatkozta az FIA sajtótájékoztatóján.

Hamilton a mezőny tagja maradna - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

Az F1 riporterének kérdésére később elmondta, ezúttal arra törekednek, hogy a korábbiaknál sokkal gyorsabban dűlőre jussanak. Ezzel arra utalt, hogy az idei, váratlanul rövid lejáratú szerződéséről csak az év elején sikerült megállapodniuk, és felmerültek pletykák azzal kapcsolatban, hogy Hamilton elégedetlen volt a feltételekkel.

Reméljük, hogy sokkal gyorsabban végzünk, mint legutóbb, nem akarunk ugyanabba a csapdába esni."„Lazák vagyunk, mindig azt mondjuk, hogy nem akarunk ezzel foglalkozni a szezon közben, mert zavaró lehet, de egyelőre könnyedén kezeljük az ügyet, nem vagyunk feszültek, így nem hoz ránk bajt. Totóval mindig megértjük egymást, remélem, hogy hamarosan összehozunk valamit.”

Hamilton állást foglalt a csapattársa ügyében is, hiszen az előző évekhez hasonlóan Valtteri Bottasnak is lejár a szerződése. A brit pilóta továbbra is kiáll finn munkatársa mellett, őt az eddigiek közül „összességében a legjobb” csapattársának tartja. „Ez nemcsak a teljesítményről, hanem a morálról is szól, arról, hogy miként dolgozunk össze a csapatnál.”

A hétszeres világbajnok kijelentette, neki és Bottasnak is vannak hullámzó időszakai a pályafutásukban, és szenzációs csapattársnak tartja a finn pilótát, ezért „nem feltétlenül látom szükségesnek a változást.” Hamiltont megkérték, hogy mondjon valamit a másik jelöltről, George Russellről is, erre azonban nem volt hajlandó. „Nos, pillanatnyilag nem ő a csapattársam, úgyhogy nem kell semmit sem hozzáfűznöm.”

Hamilton nem akarja, hogy Russell legyen a csapattársaForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

Bottas a sajtótájékoztató egy másik szakaszában azt mondta, nem éri váratlanul, hogy küzdenie kell a helyéért a Mercedesnél, de elismerte, „minden bonyolódik, amikor nem jönnek az eredmények.” Egyelőre a következő két versenyre összpontosít, utána kezd egyeztetni a csapattal a folytatásról. Utódjelöltje, Russell közben csak annyit mondott, optimista azzal kapcsolatban, hogy jövőre is F1-es pilóta lesz, ő is arra törekszik, hogy minden versenyen a legjobbját nyújtsa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK