Társoldalunk:
Hírlevél

Megromlott Vettel és Coulthard kapcsolata, már alig beszélnek

2021.06.23. 16:32

Megsértődött David Coulthardra a skót pilóta egy korábbi nyilatkozata miatt a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, ezért már alig beszélnek egymással. Coulthard ugyanakkor megérti a németet.

David Coulthard manapság televíziós szakértőként tevékenykedik a Forma-1-ben, és mint ilyen, rendszeres kapcsolatban van a pilótákkal. Egyikük azonban a skót exversenyző elmondása szerint már nem igazán áll szóba vele, mivel zokon vette Coulthard egyik korábbi nyilatkozatát. A korábban a skóthoz hasonlóan a Red Bull családjához tartozó négyszeres világbajnok Sebastian Vettelről van szó.

Coulthard és Vettel korábban jól kijöttekForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Vettel az utóbbi években rengeteg kritikát kapott nem éppen négyszeres világbajnokhoz méltó teljesítménye miatt, és valljuk be, ezek egy része egyáltalán nem volt alaptalan. Coulthard is kritizálta őt, Vettel pedig most nem áll vele szóba emiatt. Sebastian már alig beszél velem, mert azt mondtam, hogy csupán árnyéka korábbi önmagának" – nyilatkozta a Red Bull, a McLaren és a Williams korábbi pilótája a német Sky-nak.

Coulthard most is kitart a véleménye mellett, egyúttal megértően viszonyul Vettel távolságtartásához is, mondván természetes, hogy a német pilóta az ellenséget látja benne. „Imádtam, hogy Bakuban a dobogón végzett, és a franciaországi teljesítménye is jó volt – dicsérte Vettel utóbbi futamait a skót. – Más versenyeken azonban, legyen az a Ferrariban vagy az Aston Martinban, nem az a Sebastian volt, akit megismertem. De megértem, hogy ő másként látja ezt, én is voltam versenyző. Az ember ilyenkor ellenséget lát azokban, akik negatívat mondanak róla. Ezt megértem."

A négyszeres világbajnok eközben egyre jobban teljesít új csapatában, Franciaországban azonban a 9. helynél jobb pozícióban is végezhetett volna, ha nem hibázik egyet, amikor a 28. körben kiszaladt a bukótérbe a 11-es kanyarban. A hibával nagyjából 4 másodpercet bukott, de mentségére legyen mondva, hogy miként azt mérnöke is megerősítette, 30 km/h-s széllökés nehezítette a dolgát a középgyors jobbosban.

Vettel hibája, ami a közvetítésből kimaradtForrás: F1 TV

Ami a soron következő futamokat illeti, Vettel bízik benne, hogy az ausztriai dupla hétvégén is folytathatják a pontok gyűjtögetését. „A cél, hogy megtartsuk a következetességünket, és Ausztriában is pontszerző helyen végezzünk. Az ausztriai nagyszerű pálya, mert rövid, de számos gyors és nehéz kanyar található rajta. Nagyszerű érzés jó kört összerakni rajta. Az is kihívás lesz, hogy egymás után két versenyt rendeznek itt, mert amúgy is kicsik a különbségek, és minél több kört teszünk meg, annál kisebbek lesznek. Másfelől viszont ez izgalmassá teszi a dolgot."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK