Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso szerint megnyugodhat az Alpine

2021.06.22. 14:03

Alonso az újabb jó eredménnyel a háta mögött úgy értékelt, hogy csapata fejlődik. Szerinte volt esélye még két előzésre a Francia Nagydíjon.

A döcögős szezonkezdet után egyre jobb formába lendül az F1-be kisebb szünet után visszatérő Fernando Alonso, a kaotikus versenyen szerzett bakui 6. helyét egy 8. követte Franciaországban, mértékadó körülmények között.

Az Alpine pilótájának helyzete nem volt fényes az első etap vége felé, mert a két McLaren és Sebastian Vettel is megelőzte, joggal tarthatott a korábban már látott forgatókönyvtől, hogy a futam közben hátra zuhan, de többek közt a Ferrarik lehagyásával visszakapaszkodott a pontszerzők közé. Örömmel konstatálta, hogy csapata jó irányba tart.

Alonso jó formába lendültForrás: NurPhoto via Getty Images/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Nem számítottunk ekkora gumikopásra, a közepes keverék nem tartott ki sokáig. Kicsit aggódtam, amikor a keményre váltottunk, de erős tempót diktáltunk a végéig. Úgy nézett ki, talán [Pierre] Gaslyt és [Daniel] Ricciardót is megelőzhetem az utolsó körökben" – mondta.

Hasonlóan teljesítettünk néhány pályán szombaton és vasárnap, úgyhogy szerintem kicsit megnyugodhatunk, hogy ez a valós pozíciónk, és nem az, amit Monacóban elértünk.

Ott ugyanis csúnya foltot jelentett a kiesése a Q1-ben. Alonso a 17 pontjával a 11. helyet foglalja el a tabellán, már többet gyűjtött, mint a szezont nála jobban kezdő Esteban Ocon. Az Alpine számára az Aston Martin, illetve az Alpha Tauri megelőzése lehet a cél a konstruktőrök között a közeljövőben. Ez nem lesz könnyű, mert az Astonnál Vettel, az Alpha Taurinál Gasly is elkapta a ritmust.

Alonso elégedett a fejlődésselForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Clive Rose

Boldog vagyok a 8. helytől. Van mit javítani, de erős hétvégét zártunk. Fejlődünk és ennek örülök – közölte Alonso. Az AS napilapnak hozzátette, „egyre otthonosabban érzem magam a kocsiban, egyre jobban érzem a rajtprocedúrát és a gumik viselkedését."

A következő helyszín, a Red Bull Ring hagyományosan nem fekszik az istállónak, 2016-tól 2019-ig pontot nem szereztek itt, tavaly is csak két 8. helyet. (Osztrák és Stájer Nagydíj néven is volt verseny, csakúgy, mint idén.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK