Társoldalunk:
Hírlevél

Idiótának nevezte ellenfelét, de Norris nem neheztel Gaslyra

2021.06.20. 20:11

Majdnem összeütközött a McLarennél versenyző Lando Norris és az Alpha Tauri pilótája, Pierre Gasly, a pillanat hevében a brit pilóta idiótának nevezte ellenfelét, de utána csak nevettek ezen.

Folyamatos küzdelem zajlott a középmezőnyben a Francia Nagydíj során, elsősorban azért, mert a két McLaren a 9-10. helyről egyre előrébb jött a verseny folyamán, míg végül Lando Norris az 5. helyezett lett Daniel Ricciardo és az Alpha Taurinál versenyző Pierre Gasly előtt. A két fiatal tehetség féltávnál majdnem balesetbe keveredett, amikor a francia beszúrt a brit mellé, aki ezért idiótának nevezte őt.

Gasly és Norris többször is csatázott a futamon, végül mindketten megelőzték Leclerc-t - GalériaForrás: AFP/Nicolas Tucat

„Nem mondanám, hogy felfokozott volt – mondta Norris az esetről az F1 TV műsorában. – Az volt a gond, hogy ő is kicsúszott a pályáról. A [manőver], amivel próbálkozott, az rendben volt, ha a pályán maradt volna, akkor az fair play. Az kissé durva volt, hogy annyira kiszorított, aztán ő is kicsúszott, de így is előtte maradtam, úgyhogy minden rendben van.”

Norris ekkor még kissé vonalasnak tűnt, a Sky Sports műsorában viszont már kölcsönösen ugratták egymást Gaslyval, aki pont akkor adott interjút, amikor Norris és a korábbi F1-es pilóta, Karun Chandhok videós elemzésre készült a verseny eseményei alapján. Nem kellett sokat várni, a műsorvezetők és a pilóták is humoros szóváltásba keveredtek.

„Te lettél az 5. helyezett, úgyhogy ne panaszkodj! – szólt oda Gasly. – Csak egy kicsit versenyeztünk. Én maradtam hoppon, mert mögötte zártam a versenyt. Láttam, hogy nagyon gyors, szoros helyzet volt, nagyon szoros! Tudtam, hogy jó a reakcióideje, úgyhogy tudtam, hogy merre fog menni. Arra törekedtem, hogy jól tudjak kigyorsítani a kerékvetőn.”

Gasly elismerte, a verseny során bosszantotta, hogy a bokszkiállások során a másik McLarent vezető, végül a 6. helyen célba érő Daniel Ricciardo és a pontszerzésről lemaradó Charles Leclerc is megelőzte őt, de nem hibáztatta a csapatát a taktika miatt, mert elismerte, hogy ő is egyértelműen a kerékcsere mellett volt.

Ricciardo eleinte Norris előtt ment, végül a brit pilóta ismét előrébb zárt - GalériaForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Azért sem neheztelt, mert Norris keresetlen szavakkal illette őt, szerinte ez belefér a versenyzésbe. „Én is az elsők között lennék, aki ilyet mond a pillanat hevében, ha te is ezt csináltad volna velem, akkor talán téged is ilyen szavakkal illetnék” – mondta Gasly a műsorvezető Chandhoknak. Norris és Ricciardo pontjaival a McLaren visszaelőzte a Ferrarit a konstruktőri világbajnokság 3. helyén, az Alpha Tauri pedig tartja az 5. helyet az Aston Martin előtt.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK