Vágólapra másolva!
A Francia Nagydíj időmérő edzése után Toto Wolff elmondta, csak azért mondta, hogy akár télig is kivárhatnak a döntéssel Valtteri Bottas jövőjéről, mert gyakran kérdezik őt erről a témáról.

A Mercedes időmérő utáni online sajtóbeszélgetésén Toto Wolff kisebb megdöbbenést keltve azt állította, csak viccelt, amikor pénteken azt mondta, akár télig is kivárna azzal, hogy eldöntse, meghosszabbítja-e Valtteri Bottas szerződését. Korábbi hírünkben rámutattunk, ez praktikus nehézségeket okozna, és kiderült, Wolff sem gondolja komolyan.

Bottas jövője is a tét Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Steve Etherington

„Igen, csak nagyotmondás volt, mert igen-igen gyakran teszik fel ezt a kérdést” – erősítette meg Wolff. Az már nyílt titok, hogy a verseny Bottas és George Russell között zajlik, a BBC riportere ekkor afelől érdeklődött, hogy Wolff mit szeretne még látni a versenyzőktől azután, hogy Bottas már öt éve a Mercedesnél szerepel, Russell pedig a harmadik évét tölti a Williamsben.

„Szeretném látni, hogy idén mekkora a teljes potenciál, ami Valtteriben lakozik, és továbbra is figyelem, ahogy George a Williamsnél versenyez, és azt, hogy miként kezeli a helyzetüket” – magyarázta az osztrák üzletember.

Bottas idén egyelőre nem remekel, a leggyengébb szezonját futja, mióta a Mercedeshez szerződött, igaz, ebben balesetek, műszaki problémák és rejtélyes gyengélkedések is szerepet játszanak. A hétvégétől Bottas autót cserélt Lewis Hamiltonnal, de a brit pilóta az ő korábbi karosszériájával is gyorsabbnak bizonyult az időmérőn a finn pilótánál.

Wolff elmondta, beszélt Bottasszal, aki szerinte jó lelkiállapotban kezeli az idei helyzetét.

„Tudja, hogy minden rajta múlik és ez jó hír, mert ő maga irányíthatja a saját sorsát. Csak arról szól az egész, hogy gyorsan vezesse ezt az autót” – jelentette ki a csapatfőnök, aki eddig mindössze egyszer cserélt versenyzőt, amikor Nico Rosberg váratlanul visszavonult, ekkor választotta Bottast.

Hamilton jövőjén is múlhat, hogy mi lesz Wolff döntése Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Steve Etherington

Azt egyelőre csak találgatni lehet, hogy mikor születik döntés a Mercedes 2022-es felállásáról, Wolff és Hamilton korábban azt nyilatkozta, hogy a szerződéshosszabbítással legközelebb nem akarják megvárni azt, hogy lejárjon a megállapodásuk, várhatóan a nyári szünetig tárgyalni kezdenek és Hamilton jövője is befolyásolhatja azt, hogy ki legyen a csapattársa.