Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton örömmel hallgattatta el a kritikusokat az időmérőn

2021.06.19. 17:14

Lewis Hamilton a második rajtkockával sem volt elégedetlen a Francia Nagydíj időmérő edzése után, és nem mulasztotta el megjegyezni, hogy mindkét Mercedes egyforma.

A Francia Nagydíj időmérő edzésének első három helyezettje egyaránt pozitívan értékelt, és sem Max Verstappen, sem a két Mercedes-pilóta nem volt elégedetlen a teljesítményével. Lewis Hamilton abbéli örömét fejezte ki, hogy bizonyíthatta, csak kitaláció a kasztnicsere körüli pletyka, illetve már a holnapi futamra tekintett előre, amelyen szerinte lesz esélye harcolni holland riválisa ellen.

Hamilton örült annak, hogy meglett neki a második hely - Galéria!Forrás: AFP/Getty Images/Nicolas Tucat

„Nagyon-nagyon nehéz volt eddig a hétvége mentálisan és abból a szempontból is, hogy jól beállítsuk az autót. El sem hinnék, hogy mennyit változtattunk rajta az első szabadedzés óta – nyilatkozta a második rajtkockát Verstappen mögött két és fél tizedes lemaradással megszerző címvédő. – Mentünk körbe-körbe, üldöztük a saját farkunkat, majd nagyjából ugyanoda jutottunk, ahonnan indultunk."

Hamilton a Mercedes csapaton belüli kasztnicseréjére is kitért, amellyel kapcsolatban többször felmerült, hogy Bottas korábbi váza miatt nem találja a tempóját a Paul Ricard-versenypályán. Összességében egész hétvégén nem érzem jól magam az autóban. Láttam, hogy előálltattok valamiféle mendemondával, amit most örömmel cáfoltam. Természetesen mindkét autó egyforma – szúrt oda a kétkedőknek, majd a Red Bullt méltatta. – Gratulálok Maxnak, elképesztő munkát végeznek ezen a hétvégén és elképesztően gyorsak. Új motorjuk van, habár nem új specifikáció, amennyire én tudom, de gyorsak az egyenesben. Jó versenyünk lehet és imádjuk a csatát, úgyhogy tovább küzdök és mindent beleadok."

Elhessegette a kasztnicsere körüli feltételezéseket - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Pool

A pole pozíciót megszerző Max Verstappen igyekezett hűteni a kedélyeket azzal, hogy ezért még nem osztanak pontokat, ugyanakkor szemmel láthatóan örült. „A második szabadedzés fordulatot jelentett tegnap, ma pedig még jobb lett a helyzet – nyilatkozta, majd a futamról is szót ejtett. – Igen, magabiztos vagyok, az autó jónak érződött tegnap a második szabadedzésen, úgyhogy várom a versenyt."

Ezt egyébként Lewis Hamilton is megerősítette. A Red Bull hosszú etapos tempója egy-két tizeddel jobb volt a miénknél, ugyanakkor az autó teljesen más most, úgyhogy él bennem a remény, mindent megteszek – bizakodott az elvégzett változtatások után. – A rajtnál a második helyről az első kanyar felé menet is van esély harcolni, és talán a stratégia is szerepet fog játszani, talán még eshet is, úgyhogy izgatott vagyok."

Bottas megint kikapott Hamiltontól - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

A hármas tagjai közül talán Valtteri Bottas volt az, aki kissé csalódottnak tűnt, mivel benne volt a pakliban, hogy legyőzheti a csapattársát, végül azonban kicsit több mint egy tizeddel kikapott tőle. „Erős hétvége volt eddig és sokkal jobb, mint néhány héttel ezelőtt, mivel legalább a tempónk megvan. Azt látjuk, hogy holnap is szoros lesz a Red Bull-lal, akárcsak ma. Az időmérő alatt jól éreztem magam az autóban, a Q3-ban úgy éreztem, hogy nem tudtam volna sokkal többet kihozni a kocsiból, ugyanakkor nem lehetek túl boldog a harmadik hellyel. Ezzel együtt erős hétvégénk van, a Red Bull egyszerűen gyorsabb volt ma" – értékelt a finn.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK