Társoldalunk:
Hírlevél

Sainz úgy érzi, most először hozott ki mindent a Ferrariból

2021.06.19. 17:45

A két élcsapat pilótái mögött Carlos Sainz volt az üldözők legjobbja a Francia Nagydíj időmérőjén, Charles Leclerc a küszködés ellenére is előrelépésre számít.

A Ferrari ezúttal nem tudott beleszólni a Red Bull és a Mercedes csatájába, de Carlos Sainz így is a reálisan elérhető legjobb eredményt hozta a Scuderiának az 5. rajtkocka megszerzésével, ráadásul legyőzte csapattársát, Charles Leclerc-t is. A monacói pilóta elsősorban a gumikkal és a balansszal küszködött, ez nehézséget okzoott Sainznak is, de ő alapvetően elégedett volt.

Ezúttal Sainz volt a gyorsabb ferraris - GalériaForrás: NurPhoto via Getty Images/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Egyre jobb a helyzet – mondta a Sky Sportsnak. – Az előző három hétvége során Monacóban, Bakuban és itt is erősnek érzem magam, ez az első időmérő, amikor úgy vélem, kihoztam azt, ami az autóban és bennem is megvan. Két bosszantó időmérő után mindenképpen jó érzés, hogy most összehoztam a köröket, és ideje is volt már, mert kezdtem ideges lenni.”

A Scuderia a bakui futam után átvette a 3. helyet a konstruktőri világbajnokságban a McLarentől, és Sainz megerősítette, hogy ez nem vonja el a csapat figyelmét a 2022-es előkészületektől. Az olasz istálló hátránya jóval nagyobb a két utcai versenyen látottaknál, ettől azonban a spanyol pilóta nem keseredett el.

„Eltekintve attól, hogy hoztunk finomításokat az autóhoz, nem jöttek nagy fejlesztések, a következő évre összpontosítunk, akkor akarjuk megtenni a következő lépést. Idén azáltal javulunk, hogy kiismerjük az autót, csak apróságokon változtatunk, itt most sajnos 6-7 tizedre vagyunk az élen állók mögött, de így is jóval előrébb járunk, mint tavaly és még hosszú szezon áll előttünk.”

Leclerc az egész hétvégén lemaradásban van Sainzhoz képest, az időmérőn is csak a 7. rajtkockát szerezte meg, ennek ellenére nem zárta ki, hogy akár az idei legjobb eredményét, a 4. pozíciót is elérheti a futamon.

Leclerc nem tudott az élmezőny közelébe kerülni - GalériaForrás: AFP/Christophe Simon

„Eléggé küszködtem ma, de egészen elégedett voltam az utolsó Q3-as körömmel, mert előtte tragikus volt a helyzet. Végül sikerült egy viszonylag jó kört menni. Nehezemre esett felülkerekedni a balansz adta korlátokon, Carlos e téren jobb munkát végzett, gratulálok neki. A csapatnak így is jó napja van, az előző versenyekhez képest kissé visszaestünk, de ez jobban összhangban van azzal, amire számítottunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK