Vettel nem bánkódik azon, hogy nem ment vissza a Red Bullhoz

Forma-1, Francia Nagydíj, Sebastian Vettel, Aston Martin, Sergio Pérez, Red Bull
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 17: Sebastian Vettel of Germany and Aston Martin F1 Team and Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing talk in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 17, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Antonin Vincent - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ahelyett, hogy a Red Bull jelenlegi formáját látva azon keseregne, hogy miért nem tért vissza egykori munkaadójához, Sebastian Vettel inkább örül volt csapata és Sergio Pérez miatt.

Sebastian Vettel hat Ferrarinál töltött esztendő után új kihívásba vágott bele azzal, hogy a Racing Pointból Aston Martinná váló silverstone-i istállóhoz igazolt. A négyszeres világbajnok nehéz szezonkezdeten van túl, Bakuban elért második helyével azonban mintha már látná a fényt az alagút végén. Ezzel együtt attól még igencsak messze van a csapat, hogy győzelmekért és világbajnoki címekért küzdjön, ellenben Vettel régebbi munkaadójával. A német pilóta ennek ellenére nem bánkódik azon, hogy Maranellóból nem Milton Keynes-be vezetett az útja.

Vettel jól érzi magát az Aston Martinnál Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Bryn Lennon

Miután tavaly a Ferrari az elhalasztott szezonkezdet előtt közölte vele, hogy 2020 végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg, Vettelt több ízben is összeboronálták a Red Bull-lal. Később barátja és bizalmasa, a Red Bull-tanácsadó Helmut Marko cáfolta, hogy valaha is opció lett volna, hogy visszahozzák a csapathoz a velük négy vb-címet nyerő pilótát, aki a Francia Nagydíj sajtótájékoztatóján elmondta, nem bánkódik azon, hogy most nem a vb-címért csatázó Red Bullok egyikében ül.

– felelte a kérdésre, hogy nem bánja-e, hogy a Ferraritól az Aston Martinhoz és nem a Red Bullhoz ment. – Úgy döntöttem, hogy új irányba megyek és csatlakozom egy új csapathoz egy új utazáson és nagyon boldog vagyok emiatt."

Vettel ezután kifejtette, hogy a 2011 óta a Forma-1-ben levő, ez idő alatt a versenytársak tiszteletét és elismerésért kivívó Sergio Pérez miatt még örül is neki, hogy az eddigi karrierjét középcsapatoknál (és 2013-ban a középmezőnybe visszaeső McLarennél) töltő mexikói végre megkapta a lehetőséget arra, hogy versenyeket nyerjen.

Nemcsak egy győzelemmel, hanem az elmúlt nagyjából tíz F1-ben töltött évével is megmutatta, hogy megérdemli , hogy nagyszerű autóban legyen" – utalt Pérez tavalyi szahíri sikerére.

Vettel örül Péreznek Forrás: Getty Images/Antonin Vincent/Antonin Vincent

A négyszeres világbajnok pedig nemcsak Pérez, hanem a Red Bull miatt is boldog amiatt, hogy 2013 után az energiaitalosok ismét a világbajnoki címért küzdhetnek. „Két okból is örülök annak, hogy a Red Bullnak remek autója van. Az egyik, hogy a csapat nagy részét ismerem, a másik pedig nyilván Checo. Úgy mehet a versenyekre, hogy tudja, olyan autója van, amellyel harcolhat a győzelemért. Mind szemtanúi voltunk, hogy mi történt a múltban, amikor nem volt győzelemre alkalmas autója. Úgyhogy ez most nagyszerű neki."