Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen szoros csatát és nehéz körülményeket vár a folytatásra

2021.06.18. 18:33

Felemás napon van túl a Red Bull a Francia Nagydíj péntekén, de inkább félig teli a pohara az energiaitalosoknak, mint félig üres.

Miután az első szabadedzésen jelentősen elmaradtak a Mercedesektől, a második gyakorláson Max Verstappen révén nemcsak, hogy felzárkóztak a legfőbb riválisra, de meg is előzték a címvédőt. A Red Bull így bizakodva várhatja a folytatást, de mint azt a holland pilóta is előrevetítette, nehéz csatára számíthatnak a Mercedesszel.

Verstappen legyűrte a Mercedeseket - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Elég jól fejlődtünk, még az edzések közben is – értékelt az első szabadedzést 4 tizedes hátrányban a harmadik, a második szabadedzést nyolc ezredes előnyben az első helyen záró holland pilóta. – Természetesen az első szabadedzésen nem voltam teljesen elégedett, majd a második sem indult valami nagyszerűen, de a második szett gumin az autó sokkal jobbnak érződött, de így is nagyon nehéz itt. Az aszfalt nagyon meleg és eléggé szelesek a körülmények, úgyhogy nem könnyű összerakni a kört."

A szélnek különösen nagy szerepe lehet majd holnap, mert egy-egy váratlan és rosszkor érkező széllökés a futam rajtrácsát is befolyásolhatja.

„A szél elég változó, az egyik körben rendben van, majd a következőben jobban fújhat, emiatt pedig nem könnyű meghatározni a kanyar közepi tempót, de ezzel mindenkinek meg kell birkóznia – magyarázta Verstappen. – Nehéz megmondani, hogy holnap hol leszünk, hiszen soha nem tudni, hogy a többiek mit találnak az éjszaka során, de a hosszú etapjaink nem voltak rosszak. Nagyon szoros csatára számítok, egyértelműen nem lesz könnyű."

Péreznek nehezebb napja volt - Galéria!Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Az első gyakorláson még csapattársa mögött végző, a másodikat viszont csupán a 12. helyen záró Sergio Pérez sem volt pesszimista, és úgy vélte, ha jól dolgoznak a holnapi nap előtt, akkor szombaton ők is elöl lehetnek. Eléggé rossz kört futottam, amiben a forgalom is közrejátszott, illetve néhány változtatás, amelyekkel valószínűleg a rossz irányba indultunk el– értékelte a második szabadedzést a mexikói. – Nem hiszem, hogy olyan rosszak vagyunk, mint amilyennek kinéztünk. Maxnak jó napja volt a tempó tekintetében, és remélhetőleg holnapra mi is sokat gyorsulhatunk. Miután megértettük a gondjainkat, szerintem nekünk is elöl kell lennünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK