Társoldalunk:
Hírlevél

Nem lepte meg a Ferrarit, hogy lassabb, mint az elmúlt két futamon

2021.06.18. 19:41

Ezúttal nem ráncigálta a Red Bull és a Mercedes bajszát a Ferrari, ám a maranellóiak nem is számítottak erre, ezért viszonylag elégedettek a Francia Nagydíj hétvégéjének kezdetével.

Előzetes várakozásainak megfelelően szerepelt a Ferrari a Francia Nagydíj pénteki edzésnapján, amelyet Charles Leclerc az ötödik, Carlos Sainz pedig a nyolcadik helyen zárt. A vörösök annak ellenére pozitívan értékeltek, hogy Monacóval és Bakuval ellentétben ezúttal nem tűnik úgy, hogy beleszólhatnak az élmezőny dolgába, hiszen péntek délután fél és egy másodperc közötti volt a lemaradásuk.

Leclerc erre számított - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Bryn Lennon

„Ma a megfelelő egyensúly megtalálásán volt a hangsúly. A szél nagyon erősen fújt, ami nehézzé tette a vezetést, de ezzel mindenkinek meg kellett birkóznia, úgyhogy egyszerűen csak meg kellett próbálnunk boldogulni ezek között a körülmények között” – értékelt Leclerc.Összességében most inkább a várakozásaink szerint alakulnak a dolgok, mint az előző két versenyhétvégén, ahol kellemes meglepetés ért minket."

„Nem volt rossz a mai teljesítményünk, és bár még sok munka vár ránk, szépen felzárkóztunk az első szabadedzés után, az autó jobbnak érződött délután. Fontos lesz megérteni, hogy holnap miként kerüljünk a gumikkal a megfelelő működési tartományba. A szél miatt olyan beállítást kell találnunk, amivel könnyű vezetni az autót az időmérőn. Ha ezt a két dolgot sikerül elérnünk, akkor biztosan jó hétvégénk lehet."

Sainz sem lepődött meg a tempón - Galéria!Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Carlos Sainz gyakorlatilag elmondta ugyanazt, amit Leclerc, azaz hogy nagyjából azt kapták az első edzésnaptól, amit vártak. „A mai nap elég trükkös volt. Tudtuk, hogy ez a vonalvezetés kihívás lehet nekünk a korábbi pályákhoz képest, úgyhogy a mai nap többé-kevésbé a várakozásaink szerint alakult. Ugyanakkor nem vagyunk annyira messze és viszonylag elégedettek vagyunk az autó egyensúlyával is."

A spanyol pilóta is kiemelte a szelet, mint a körülményeket leginkább megnehezítő tényezőt, illetve a gumikról is szót ejtett. „A legnehezebb tényezőt az erős szél jelentette, ami a lehető legrosszabb irányokban fújt. Az egyenesben szembeszél, a kanyarokban hátszél volt, ami nagyobb kihívássá, egyúttal lassabbá tette a pályát. A lágy és a kemény gumi jól működik, ma este tovább dolgozunk, hogy holnap megpróbáljunk mindent kisajtolni az autóból."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK