Vágólapra másolva!
A 13 éven aluli magyar gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy kérdést tegyenek fel a pilótáknak, amikor a mezőny a Hungaroringre látogat. A nem feltétlenül sportszakai kérdéseket emailben kell elküldeni, a tíz legérdekesebbeket videóban is bejátsszák.

A Forma-1 egyik idei újítása, hogy a nagydíjhétvége előtti, csütörtökön megrendezett sajtótájékoztatón nem csupán az újságírók tehetnek fel kérdéseket a versenyzőknek, hanem gyerekek is, hogy ezzel is közelebb hozzák a sportágat a fiatal generációhoz. Nem lesz ez másképp a Magyar Nagydíj előtt sem, ahol legifjabb honfitársaink kapják meg erre a lehetőséget.

A magyar gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy kérdezzenek az F1-es versenyzőktől Forrás: Hungaroring

A Hungaroring hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az FIA a 13 éven aluli gyerekeknek biztosít lehetőséget arra, hogy kérdezzenek a világ leggyorsabb és legismertebb pilótáitól. Erre természetesen a csütörtöki sajtótájékoztatón kerül majd sor.

Ahogyan azt más helyszíneken megszokhattuk, a kérdéseket a világ minden tájáról hallhatják.

Az pedig még izgalmasabbá teheti mindezt a gyerekek számára, hogy a témának nem feltétlenül kell az autósporthoz kötődnie. „Lehetnek viccesek, különlegesek, vagy akár égető fontosságúak, amelyekre a választ az egész világnak hallania kell” – olvasható a honlapon.

Fontos kiemelni, hogy a kérdések nem lehetnek pilóta- vagy csapatspecifikusak, hanem úgy kell őket megfogalmazni, hogy

a húsz versenyző bármelyikének fel lehessen tenni, és mindegyikükkel kapcsolatban érdekesek legyenek.

A kérdéseket először írásban, a [email protected] email-címre várják, az F1 ezek közül fog kiválasztani tízet, amit videós formában is megörökítenek, majd bejátsszák a csütörtöki sajtótájékoztatón. A beküldési határidő 2021. június 30.

A pilóták a csütörtöki sajtótájékoztatón válaszolnak a legérdekesebb kérdésekre Forrás: Getty Images/2021 Pool/Antonin Vincent

A 36. Magyar Nagydíj (jelen állás szerint) az idei világbajnokság tizenegyedik fordulója lesz, a futamot augusztus 1-én fogják megrendezni. A Hungaroring Sport Zrt. korábbi tájékoztatásának értelmében kizárólag a koronavírus ellen védett magyar állampolgárok vehetnek részt a versenyhétvégén.