Vágólapra másolva!
Az Alpine új márkaigazgatója, Laurent Rossi látja a jeleket, hogy a kétszeres világbajnok tud nagyon gyorsan vezetni, csak még nem képes rá rendszeresen. Egyelőre elfogadhatónak tartja, ha csak megközelíti Esteban Ocon szintjét.

A Forma-1-be visszatérő Fernando Alonso eddig nemhogy nem puszította el fiatal csapattársát, mint legutóbb tette a McLarennél, az idény első hat állomásán összességében lassabbnak bizonyult Esteban Oconnál. Mivel két szezont távol töltött, ez nem teljesen váratlan, és maga is folyamatosan hangoztatja, hogy időre van szüksége a tőle megszokott klasszis szint eléréséhez.

Jelek vannak, hogy vissza tud térni oda, az utolsó versenyen például remek vezetéssel szerezte meg csapata idei legjobb eredményét, egy 6. helyet, és az Alpine alig fél éve kinevezett új márkaigazgatója, Laurent Rossi is lát bíztató villanásokat. Szavaival rámutatott, hogy a közvélemény talán nem ismeri el eléggé Ocont sem, akinek a jó teljesítményét a minap szerződéshosszabbítással honorálták.

Alonso az Azeri Nagydíjon Forrás: AFP/Ozan Kose

– jelentette ki a RacingNews365.com-nak adott interjúban. – Kivívta Fernando tiszteletét."

„Mindegyik nagydíjon kiválóan ment, megmutatta, hogy nagyszerű versenyző, és Fernando rendszeresen képes volt elérni az ő legjobb idejét. Ami Fernandónál hiányzik, az a következetesség, és ezzel tisztában is van."

„Egy mért körön képes olyan gyors lenni, mint Esteban, csak javítania kell a kiegyensúlyozottságán. Sikerülni fog, még nem szokott össze teljesen az autóval."

Szerinte nem baj, ha ebben az évben még nem lendül 100%-os formába, a hangsúly úgyis azon van, hogy 2022-ben, a mindenki számára új kihívásokat és lehetőségeket kínáló vadonatúj szabályok idején kerüljön abba.

Pályabejáráson a kétszeres világbajnok az Alpine tesztpilótájával, Danyiil Kvjattal Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Francois Nel

„Egy kétszeres világbajnokról, rangidős versenyzőről beszélünk. Jobban ismeri magát, mint bárki őt. Az önmagával szembeni elvárások pontosan azok, amit mi támasztunk felé. Ő is, én is tudom, ahogy mindenki a csapatban, hogy az idei év sok szempontból átmeneti, és azt várjuk tőle, hogy szerezzen pontokat, legalább legyen szinte azonos szinten Estebannal. Ezt teljesíti is" – mondta az Alpine-főnök.

Rossi megemlítette, hogy a korkülönbség nincs hatással a pilóták viszonyára, és az Alonsóra régebben jellemző egoista hozzáállást sem tapasztalja.

„Bölcsebb lett! Talán az életkorból fakad. Nagyon könnyű vele dolgozni. – véli. – Elismerően beszél Estebanról, méltatja a gyorsaságát. Nincsenek rossz szavai."

„Nagyon részletesek a műszaki visszajelzései, aprólékosan kiejti a mérnököknek, mire vágyik. Ez nagy segítség, Estebant is ugyanerre sarkallja. Mindketten gyakran összehasonlítják az észrevételeiket, hogy javítsanak az autón."