Vágólapra másolva!
Franciaországban nem várható, hogy a vörösök csatázzanak a Mercedesszel és a Red Bull-lal. Lando Norris reméli, a McLaren ismét kihasználja, hogy ők ritkábban hibáznak.

A Ferrari a két legutóbbi, különleges helyszínen jól szerepelt, ennek köszönhetően megelőzte a McLarent a konstruktőri pontversenyben. Charles Leclerc némi szerencsével, a piros zászlók segítségével mindkétszer megkaparintotta a pole pozíciót, de a hétvégi Francia Nagydíj más körülményeket kínál, így a csapatnál nem számítanak arra, hogy megint csatázhatnak a Mercedesszel és a Red Bull-lal.

„Azt hiszem, most megint ott leszünk, ahol szinte minden hétvégén. Nagyjából úgy, mint Barcelonában – mondta Carlos Sainz.

Sainz az előző versenyen, Bakuban Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

A sajtótájékoztatón kifejtette, hogy itt a riválisoknak nem lesz annyi gondjuk a gumik felmelegítésével, mint Monacóban és Bakuban, amivel jól boldogult a Ferrari. Barcelonában, a két utcai előtti pályán sem ment rosszul az autójuk, ott Leclerc 4. lett. A monacói versenyző ezúttal sem számít pole pozícióra, ahogy Bakuban tette, bár hozzátette, reméli, megint rossz a megérzése.

Elárulta egyúttal, hogy a középgyors kanyarok jelentik az idei autójuk legfőbb hiányosságát,

ezekből van jópár a Paul Ricard pályán.

A Ferrari ugyanakkor nem lehet teljesen elégedett a jó formával, mert az csak 2 pontos előnyt eredményezett nekik a tabellán, amit a McLaren könnyen eltüntethet Franciaországban. Lando Norris rámutatott, hogy a szervezettségük eddig a wokingiakat segítette.

„Jobbak a kanyarokban. A lassúkban nagyon ütőképesek, gyakran az egyik legjobbak – nyilatkozta. – Próbálunk minden területen fejlődni. Ők több hibát követtek el, amivel értelemszerűen hoztunk rajtuk néhány pontot, próbáljuk folytatni ezt. A pontokat nem szombaton, hanem vasárnap osztják, ez nekünk kedvezett."