Társoldalunk:

Koronavírus miatt kihagyja a második fordulót a magyar Forma-3-as pilóta

2021.06.16. 11:08

Nem indul az FIA Forma-3-as sorozatának idei második, a Forma-1 Francia Nagydíjának betétfutamaként rendezett hétvégéjén Tóth László, a Campos Racing versenyzője, miután pozitív lett az elutazás előtti koronavírus-tesztje.

Az idei szezontól magyar versenyzője is van az FIA Forma-3-as sorozatának a Campos Racing színeiben induló Tóth László személyében. A 21 esztendős pilóta május elején, a barcelonai szezonnyitó versenyhétvégén debütált a sorozatban. Az első futamon a 27., a másodikon a 23., a harmadikon pedig a 26. helyezést érte el. A magyar versenyző ezen a hétvégén, a franciaországi Paul Ricard versenypályán folytathatta volna a tapasztalatszerzést újabb három futammal, de kénytelen lesz kihagyni az idei második fordulót, mivel elkapta a koronavírust.

Tóth nem lesz ott Le Castellet-benForrás: Formula Motorsport Limited via Getty Images/2021 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock

„Pozitív lett az elutazás előtti koronavírutesztje Tóth Lászlónak, a Forma-3-as bajnokságban szereplő Campos Racing magyar versenyzőjének, ezért a 21 éves pilóta nem tud rajthoz állni a versenysorozat hétvégén sorra kerülő második fordulóján" – olvasható a Tóth László menedzsmentje és a csapat által kiadott közleményben, amely kitér arra, hogy a magyar pilóta karanténba került, de célja, hogy a két és fél hét múlva kezdődő ausztriai versenyhétvégén már ott legyen.

Az FIA F3 hivatalos oldalán megjelent közlemény még hozzáteszi, hogy a Campos-istálló egyetlen más tagja sem érintett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK