A Red Bull szerint is Russell lesz Hamilton csapattársa jövőre

Forma-1, George Russell, Azeri Nagydíj 2021, csütörtök
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 03: George Russell of Great Britain and Williams walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 03, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Mullan - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az egyetlen logikus lépésnek tartaná, ha a Mercedes jövőre lecserélné Valtteri Bottast a jelenleg a Williamsnél versenyző George Russellre, miközben egyre több a finn pilóta távozásáról szóló sajtóhír.

Egyre több helyről hallani, hogy Valtteri Bottas az év végén távozik a Mercedestől, a helyére pedig a Williamstől George Russell érkezik. Joe Saward veterán F1-es újságíró után az F1-insider.com és a Sky Italia is úgy tudja, hogy a 23 esztendős brit pilóta jövőre Lewis Hamilton csapattársa lesz a brackley-i gárdánál, illetve a legfőbb rivális tanácsadója szerint is ez az egyetlen logikus lépés.

Russell jövője a jelek szerint sínen van Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Mullan

Helmut Markóról, a Red Bull tanácsadójáról van természetesen szó, aki az F1-insidernek nyilatkozva szintén Russell Mercedeshez igazolását vetítette elő a 2022-es szezonra.

– utalt arra az osztrák, hogy Russell a Mercedes juniorja és évek óta a címvédő istálló támogatását élvezi amellett, hogy Toto Wolff egyengeti a karrierjét.

Markónak arról is volt véleménye, hogy amennyiben Bottasszal nem hosszabbítanak és a finn pilóta szeretne az F1-ben maradni, hol találhat magának helyet. „Bottasnak nem kell felhívnia minket, nálunk nincs hely” – zárta ki azt Marko, hogy a Red Bullnál számításba vennék őt.

Jost Capito, a Williams ügyvezető igazgatók a német Skynak úgy nyilatkozott, hogy „szeretnénk megtartani George-ot, de mind tudjuk, hogy a döntés a Mercedes kezében van." Arról nem ejtett szót, hogy szívesen látnák-e az istállóban 2013 és 2015 között versenyző, ezalatt kilenc dobogós helyezést elérő 31 esztendős Bottast, aki úgy érzi, még van benne pár év.

Bottas még nem egyeztetett a szerződéséről a Mercedesszel Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Még semmiről sem beszéltünk, mert a szezon elég sokat követel és fontos, hogy nyugodt legyen a munkakörnyezet és mindenki a teljesítményre koncentrálhasson – nyilatkozta a szerződéshosszabbításáról Bottas. – Ennek is eljön majd az ideje, az idő pedig repül, de a tripla hétvége alatt például nem is igazán lesz erre időnk."

– mondta Bottas, majd rátért arra, hogy mit tartogathat számára a jövő. – Eléggé nyitott vagyok az életben úgy általában. Mindig meg kell ragadni a lehetőségeket és sosem tudni, hogy mit tartogat a jövő. Fontos, hogy legyen világos cél, amiért hajt az ember. Ez hozott el idáig, és ezután is a szívemre akarok hallgatni és követni a szenvedélyemet. Továbbra is élvezem a Forma-1-et és az élen versenyzést. Igazán imádom és élvezem annyira, mint mondjuk az első évemben a Mercedesszel. Ehhez kétség sem férhet.

Elég messze vagyok a mezőny legidősebb pilótáitól is, úgyhogy elméletileg van még időm, de sosem tudni, hogy mit tartogat a jövő. Hétvégéről hétvégére haladok előre, aztán meglátjuk."