Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull szerint is Russell lesz Hamilton csapattársa jövőre

2021.06.14. 20:00

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az egyetlen logikus lépésnek tartaná, ha a Mercedes jövőre lecserélné Valtteri Bottast a jelenleg a Williamsnél versenyző George Russellre, miközben egyre több a finn pilóta távozásáról szóló sajtóhír.

Egyre több helyről hallani, hogy Valtteri Bottas az év végén távozik a Mercedestől, a helyére pedig a Williamstől George Russell érkezik. Joe Saward veterán F1-es újságíró után az F1-insider.com és a Sky Italia is úgy tudja, hogy a 23 esztendős brit pilóta jövőre Lewis Hamilton csapattársa lesz a brackley-i gárdánál, illetve a legfőbb rivális tanácsadója szerint is ez az egyetlen logikus lépés.

Russell jövője a jelek szerint sínen vanForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Mullan

Helmut Markóról, a Red Bull tanácsadójáról van természetesen szó, aki az F1-insidernek nyilatkozva szintén Russell Mercedeshez igazolását vetítette elő a 2022-es szezonra. Az lenne a logikus lépés. Tovább nem vezethetik meg, még ha Hamilton nem is lesz boldog ettől, máskülönben nem lesz értelme többé támogatni őt" – utalt arra az osztrák, hogy Russell a Mercedes juniorja és évek óta a címvédő istálló támogatását élvezi amellett, hogy Toto Wolff egyengeti a karrierjét.

Markónak arról is volt véleménye, hogy amennyiben Bottasszal nem hosszabbítanak és a finn pilóta szeretne az F1-ben maradni, hol találhat magának helyet. „Bottasnak nem kell felhívnia minket, nálunk nincs hely” – zárta ki azt Marko, hogy a Red Bullnál számításba vennék őt. Valójában csak egy cserét tudok elképzelni Russell-lel. Szerintem a Williams lesz számára az egyetlen opció."

Jost Capito, a Williams ügyvezető igazgatók a német Skynak úgy nyilatkozott, hogy „szeretnénk megtartani George-ot, de mind tudjuk, hogy a döntés a Mercedes kezében van." Arról nem ejtett szót, hogy szívesen látnák-e az istállóban 2013 és 2015 között versenyző, ezalatt kilenc dobogós helyezést elérő 31 esztendős Bottast, aki úgy érzi, még van benne pár év.

Bottas még nem egyeztetett a szerződéséről a MercedesszelForrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Még semmiről sem beszéltünk, mert a szezon elég sokat követel és fontos, hogy nyugodt legyen a munkakörnyezet és mindenki a teljesítményre koncentrálhasson – nyilatkozta a szerződéshosszabbításáról Bottas. – Ennek is eljön majd az ideje, az idő pedig repül, de a tripla hétvége alatt például nem is igazán lesz erre időnk."

Úgy képzelem, hogy a következő hónapban majd elkezdünk erről beszélni, a korábbi tapasztalataimból viszont tudom, hogy minél hamarabb tisztázzuk a dolgokat, annál jobb mindenkinek. Úgyhogy hamarosan sor fog kerülni erre, de még nem most – mondta Bottas, majd rátért arra, hogy mit tartogathat számára a jövő. – Eléggé nyitott vagyok az életben úgy általában. Mindig meg kell ragadni a lehetőségeket és sosem tudni, hogy mit tartogat a jövő. Fontos, hogy legyen világos cél, amiért hajt az ember. Ez hozott el idáig, és ezután is a szívemre akarok hallgatni és követni a szenvedélyemet. Továbbra is élvezem a Forma-1-et és az élen versenyzést. Igazán imádom és élvezem annyira, mint mondjuk az első évemben a Mercedesszel. Ehhez kétség sem férhet. Ha az összképet nézem, van még bennem néhány jó év. Úgy érzem évről évre fejlődöm bizonyos területeken és egyre jobb és jobb leszek. Elég messze vagyok a mezőny legidősebb pilótáitól is, úgyhogy elméletileg van még időm, de sosem tudni, hogy mit tartogat a jövő. Hétvégéről hétvégére haladok előre, aztán meglátjuk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK